Bakın kimle fotoğrafını paylaştı






Suriye’de 2 yılı aşkın süredir iç savaş sürüyor. Dünyayı tekrar iki kutuba bölen Suriye’deki iç savaş, küresel güçlerinde arka planda yönlendirmesiyle sürüyor. Türkiye bu iç savaş süresince Esad’a karşı muhalif güçlere her türlü desteği verdi.
Esad ise sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla Türkiye’ye mesaj yolladı. Esad, yeni açtığı instagram hesabında Mustafa Kemal’in fotoğrafını paylaştı.
Söz konusu portreyi Esad'a Ulusal Kanal'la yaptığı röportaj sırasında Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan ve kanalın Ankara Temsilcisi Fikret Akfırat hediye etmişti. Fotoğrafta onlar da yer aldı.
Hediye tablonun altında şu ifadeler yer alıyordu: "Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız! Bugün, günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan, bütün doğu milletlerinin de uyanışını öyle görüyorum. Bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşacak daha çok kardeş millet vardır. Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerini, milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir uyum ve işbirliği çağı alacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk"
İşte Esad’ın İnstagram’dan paylaştığı Mustafa Kemal Atatürk portresi:

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.