Baltimore'da Durum Kritik/Milli Muhafızlar Sahada/ Video






Dün Amerika'nın Maryland eyaletinin en büyük şehri Baltimore'da, öldürülen zenci genç için toplanan kalabalıkla polis arasında gerginlik yaşandı.
Yaşanan gerginliğin artması üzerine bölgeye milli muhafız takviyesi yapıldı.

Reuters'ın haberine göre: "Dün, polisin tutuklama esnasında yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Freddie Gray'in cenazesinin kaldırılmasının ardından halkın öfkesi arttı. Göstericilerin polise taş atması, yollarda ateş yakmaları ve etraftaki mağazaları yağmalamaları nedeniyle en az 7 polis yaralandı."
Polisle göstericiler arasında yaşanan gerginliğin artması üzerine yüzlerce milli muhafız bölgeye geldi. Biber gazı ve göz yaşartıcı gaz kullanan polis göstericileri zorlukla dağıtabildi.

Maryland eyalet valisi Larry Hogan, şiddetin artması üzerine müdahale için orduya bağlı milli muhafızları devreye soktuğunu söyledi: "Bu kararı öylesine almadım. Asayişi sağlamak için Milli Muhafızlar başvurulabilecek son adrestir. Bakın, insanlar protesto etme ve kızgınlarını ifade etme hakkına sahiptir. Fakat Baltimore şehri sakinleri toplum içinde güvenlik ve huzuru da hakediyor."




TR.JAMNEWS

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.