Davutoğlu o kentteki hangi törene katıldı


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi (NPDI) sekizinci bakanlar toplantısı için Japonya’nın Hiroşima kentine gitti.
 

Ahmet Davutoğlu, bakanlar toplantısı öncesinde II. Dünya savaşı sırasında atom bombası atılan Hiroşima kentindeki müzeyi ziyaret etti ve atom bombasının düştüğü yerdeki anıtta yapılan törene katıldı.
Peki Davutoğlu neden atom bombasıyla 200 binin üstünde insanın öldüğü Hiroşima’daki törenlere şimdi katıldı?
Ya da soruyu şöyle soralım; Davutoğlu dünya devletlerine bu törene katılarak ne mesajı yolladı?
Geçen hafta Pulitzer ödüllü ABD’li gazeteci Seymour Hersh’ın Suriye’deki kimyasal saldırıya ilişkin kaleme aldığı yazı tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.
Makalesini Amerikan istihbarat yetkililerinin ifadelerine ve istihbarat belgelerine dayandırdığını belirten Hersh, Suriye’de binlerce insanın ölümüne neden olan kimyasal saldırıyı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarmanın bilgisi dahilinde El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.
Yani 'saldırıyı Türkiye organize etti' diyor.
Hersh’ün, London Review of Books da yayınlanan makalesi sonrasında tüm dünyada ve Türkiye’de bu makale tartışılmaya devam ediliyor.
İşte böyle bir dönemde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, atom bombasının atıldığı Hiroşima’daki müzeyi ve anıtı ziyaret etmesi dikkat çekti.
Siyaset kulislerinde bu ziyaret ,Türkiye’nin ‘Suriye’deki kimyasal silah saldırısını organize etti’ şeklindeki algıyı değiştirme çabası olarak yorumlandı.

http://www.odatv.com/n.php?n=davutoglu-o-kentteki-hangi-torene-katildi-1204141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.