Rusya'nın 'F Örgütü' raporu: Gülen'in Askerleri


Rusya, Gülen Cemaati'ne mensup kişilerin ülkede ayrı bir istihbarat örgütü kurduğu ve "gizli savaş doktrini" çalışması yaptığını raporladı.
 

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Dini Etnik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan
rapora göre, Rusya'da faaliyet gösteren Fethullah Gülen Cemaati üyeleri, "Gülen'in Askerleri" isimli bir istihbarat örgütü kurdu. Merkez Başkanı Rais Süleymanov imzalı rapora göre, bu istihbarat örgütü "Gizli savaş doktrini" doğrultusunda çalışmalar yürütüyor. Raporda, Örgüt'ün ülkedeki Türkler ve diğer Orta Asya halklarından devşirdikleri elemanları, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde görevlendirdiği anlatılıyor. Raporun ilgili bölümünde, "Fethullah Gülen Cemaati, Rusya Federasyonu'nda 'gizli savaş doktrini' yürüten bir örgütlenmedir. Cemaat'in Rusya topraklarında aktif faaliyet gösteren özel bir istihbarat teşkilatı vardır" ifadeleri yer aldı.
Sovyetler'in dağılmasıyla başladı
Rapora göre, Fethullahçıların Rusya'daki faaliyetleri Sovyetler Birliği'nin dağıldığı 1991 yılından sonra başladığı ve 2008'de ülkeyi ağ gibi ördüğü vurgulanıyor. Raporda, bu nedenle örgütlenmenin 2008 yılında yasaklandığı belirtiliyor.

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/37568-rusyanin-f-orgutu-raporu-gulenin-askerleri.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.