Bu fotoğraf Fethullah Gülen'in çiftliğinin önünde çekildi


10 farklı eyalette yapılan Sessiz Çığlık eylemlerinde, Amerika’da yaşayan Türkler, Balyoz ve Ergenekon gibi hukuksuzluklarla dolu davalar sonucu hapsedilen yurtseverlerin bir an önce özgür bırakılmalarını istediler. 



Beyaz Saray’ın, CNN binalarının ve Türk Konsolosluğu’nun da aralarında bulunduğu çeşitli noktalarda bir araya gelenler, Balyoz Davası’ndaki sahte delillere dikkat çektiler. Yapılan eylemlerden en ilginç olanı da, Fethullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’daki çiftliğin önünde gerçekleştirilen oldu.


Amerika’da yaşayan Türkler, ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla, Fethullah Gülen’in yaşadığı çiftliğin önünde araçlarından inerek sloganlar attılar. ‘Vatanseverler çıkacak, hainler yargılanacak’ afişi açan protestocular, “Ülkeyi bölemeyeceksiniz”, “Çekin ellerinizi üzerimizden”, “Özgürüz, özgür kalacağız”, “Vardiya Bizde”, “Çek ellerini CHP’nin üzerinden”, “Silivri zindanları boşalacak, hainler yargılanacak, bunların hesabı teker teker sorulacak”, “Yaşasın tam bağımsız Türkiye”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Sizin gibi beddua etmiyoruz, adalet istiyoruz” sloganları attılar.





Mahkum kıyafetleriyle hazırlanmış Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen kuklalarını, Gülen’in yaşadığı çiftliğin önüne bırakan protestocular, “Sonunuz böyle olacak. Sana arkadaşını getirdik, barışın artık da Türkiye’yi terk edin” dediler.





 Eylemde, Amiral Cem Çakmak’ın şiiri de okundu:
“Girdiler içeri, üzerlerinde kara cübbeleri
Kin ve nefret dolu gözbebekleri
Utanç içinde benlikleri
Biliyorlar masumdu hapsettikleri
Dizdiler önlerine askerleri
“Korkuyoruz” diyemezdi ya devletin hakimleri
Ayağa kaldırdılar vatanseverleri
Okudular adaletin kusacağı hükümleri
Mümkün olsa idamdı istekleri
Müebbet idi yetindikleri
Hukuk, adalet diye belirttikleri
Ortaçağın ta kendisiydi dirilttikleri
Babalık hakkıydı göz diktikleri
Çocukların gözyaşlarıydı sevindikleri
Bedelini bilmeden söyledikleri
Bir ulusun geleceği idi öldürdükleri”



http://www.odatv.com/n.php?n=bu-fotograf-fethullah-gulenin-ciftliginin-onunde-cekildi-1602141200 

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive