İranlı milletvekili: 17 Aralık ABD’nin oyunu


İranlı bir milletvekili,17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının Türkiye’nin İran’a karşı yaptırımlara uymadığı gerekçesiyle ABD tarafından başlatıldığını iddia etti.


(soL - İran) İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Ahmet Bahşayiş, İran’a karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar konusunda Türkiye’nin çeşitli yöntemlerle İran’a yardım etmeye çalıştığını ifade etti.
Türkiye’deki tutuklamaların bir bölümünün İran yaptırımlarıyla alakalı olduğunu hatırlatan Bahşayiş ,“ABD, İran’a baskıyı arttırmak ve yaptırımların devam etmesi için sürekli Ankara’yla temas içinde oldu. Fakat Türkler bunu yapmadı. Onlar (Amerikalılar) da ‘Türkiye yürütme organında yolsuzluk’ diye bir oyun başlattılar” değerlendirmesinde bulundu.
Suriye, bizi uzaklaştırdı
Ankara ve Tahran’ı birbirinden uzaklaştıran meselenin Suriye konusu olduğunu söyleyen Bahşayeş, “El-Nusra’nın Katar, IŞİD’in Arabistan tarafından yöneltildiğini gören Türkiye, Suriye’nin geleceğinde bir rolünün olmadığının farkına vardı. Ankara, ABD’ye de güven olmayacağını anladı ve bu sebeplerden dolayı Suriye konusundaki politikalarını bir miktar değiştirdi” dedi.

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/iranli-milletvekili-17-aralik-abdnin-oyunu-haberi-86997

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive