Alevilerden Erdoğan karşıtı miting



Aleviler 4 Şubat tarihinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Berlin'de resmi ziyarette bulunacak Başbakan Erdoğan'ı protesto etmeye hazırlanıyor.
Aleviler, "Özgürlük ve Eşitlik ve Demokrasi İçin Erdoğan'ı Protesto Ediyoruz" sloganıyla 4 Şubat tarihinde, saat 13:00'de Brandenburg Kapısı önünde dev bir mitinge hazırlandığı bildirildi.
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Onursal Başkanı Turgut Öker, “11 yıllık izlediği zalimce politilalarla elinde kan izi olan,onlarca masum insanın katledilmesinden sorumlu, ülkemizi adım adım şeriata götüren, izlediği ekonomik politikayla işe ülkenin kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çeken, hırsızlığı ayyuka çıkmış bir kişinin elini kolunu sallayarak Avrupada dolaşmasına fırsat vermeyeceğiz“ dedi.
Öker, “Almanya’ya gelip asimilasyon insanlık suçudur diyen Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gittiğinde sözünden şaşıyor. Kullanmış olduğu tüm erk ile Alevileri asimile etmeye çalışıyor…Bu da onun Avrupa’da çizdiği demokrat kimliğinin ikiyüzlülüğünün göstergesidir…Tarih sizi asla affetmeyecektir“ şeklinde açıklamada bulundu.
Aynı tarihte AKP yandaşları ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle Başbakan Erdoğan'ın saat 18:00'de Tempodrum'da halka hitap edeceği bildirildi.


Süheyla Kaplan / Berlin

 http://www.odatv.com/n.php?n=alevilerden-erdogan-karsiti-miting-2801141200

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive