Yakalanan TIR’daki mühimmat tank topu mermisi çıktı



Adana’da yakalanan MİT TIR’ındaki mühimmatın tank topu mermisi olduğu ortaya çıktı. Suriye’de rejime karşı savaşan İslami Cephe militanlarının elinde zırhlı ağır savaş araçlarının olduğu biliniyor 
 
Fotoğraflarını Türk basınında ilk kez Aydınlık’ın yayımladığı top mermilerinin akıbeti, İslami Cephe’yi işaret ediyor. Adana’da 19 Ocak’ta durdurulan TIR’larda bulunan top mermileri tank topuna ait olduğu belirlendi. Askeri uzmanlar, MİT korumasındaki TIR’daki kasalarda bulunan top mermilerinin tank topunda kullanılan mermiler olduğunu açıkladı. TIR’daki kasalarda bulunan mühimmatla ilgili bilgi veren askeri uzmanlar, top mermisinin 100 mm çapındaki bir tank topuna ait olabileceğine dikkat çekti. Bir uzman, bu mermilerin T-54 ve T-55 eski Sovyet yapımı tanklarda kullanıldığını belirtirken, “Mermiler tek cins değil. Personel ve tanklara karşı olanlar karışık olarak doldurulmuş” ifadesini kullandı.
Genelkurmay açıklamıştı
Bu bilgiler akıllara, “Suriye’deki terörist grupların elinde tank mı var” sorusunu getirdi. İslami Cephe çatısı altında toplanan gruplardan Tevhid Tugayı’nın elinde tank gibi zırhlı ağır savaş araçlarının bulunduğu, daha önce Genelkurmay tarafından yapılan açıklamalarda ortaya çıkmıştı. Genelkurmay Başkanlığı’nın 16 Ekim 2013 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, bu yönde ifadeler yer alıyordu. Genelkurmay, resmi internet sitesinden Suriye’deki silahlı gruplardan Kuzey Kasırgası Tugayı (KKT)’na mensup 85 militanın silahlarıyla birlikte Türkiye’ye teslim olduğunu duyurduğu açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:
“Teslim olan KKT mensupları, silahlarından arındırılarak Kilis İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edilmiştir. Teslim olan KKT mensuplarından, halen Tevhid Tugayı’nın kontrolünde bulunan Es Selame Sınır Kapısı (Kilis/Öncüpınar karşısındaki) bölgesinin tanklarla takviye edildiği bilgisi alınmıştır.”
İslami Cephe’de kimler var?
Adı geçen Tevhid Grubu, Suriye’deki aşırı dinci militan gruplarının birleşerek oluşturduğu İslami Cephe’nin içinde bulunuyor. İslami Cephe üyesi gruplar arasında Tevhid Tugayı, Sukuru’ş Şam Tugayı, İslam Ordusu, Ensar eş-Şam ve El Hak Tugayları bulunuyor.
Bu cepheyi kim kurdu?
İslami Cephe’nin kuruluşuna ilişkin çok çarpıcı bir bilgiyi, Aydınlık yazarı Mehmet Ali Güller 19 Ocak 2014 tarihli yazısında şu ifadelerle aktarmıştı:
“Bakın henüz yalanlanmayan bir iddiaya göre, Suriye Ulusal Koalisyonundan ayrılarak İslamcı Cephe’yi oluşturan grupların arkasında CIA var! Suriye ve Rusya gazetelerinde yer alan habere göre geçen yılın sonunda Amman’da bir araya gelen ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan istihbarat örgütleri bu yeni oluşumu, IŞİD’e karşı kurdular!”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive