Cenevre-2 hazırlıkları hız kazandı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile bir araya geldi. Suriye krizini bitirmeyi hedefleyen Cenevre 2 toplantısı için yapılan hazırlıklar görüşüldü. İkili görüşmenin ardından, Davutoğlu ve Fabius Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup Toplantısı'na katıldı.

 Cenevre-2 hazırlıkları hız kazandı

Suriye'deki iç savaşı sonlardırma ümitleri taşıyan Cenevre 2 toplantısı hazırlıkları hız kazandı. Konferansa muhalif örgütlerin katılımı konusu hala belirsizliğini korurken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Fransız Mevkidaşı Laurent Fabius Paris'te bir araya geldi. İkili görümeşmenin ardından Dışişleri Bakanları Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup Toplantısı'na katıldı.

11 ülkenin Dışişleri Bakanları Paris'teki toplantıda hazır bulundu. Ana Gündem Cenevre 2 toplantısı öncesi son pürüzleri gidermek ve ortak tutum belirleyebilmek oldu. Bu açıdan Suriyeli muhalif örgütler arasında bütünlük bulunmaması sıkıntı yaratıyor.

Öte yandan Cenevre 2'nin yeniden ertelenme ihtimali de kulislerde konuşulmaya başlandı. Bazı siyasetçiler ve uzmanlar Konferansın yeniden ertelenmesi gerektiği görüşünde. Ancak sürecin ana aktürleri olan Rusya ve ABD, Konferansın zamanında yapılmasından yana.

İşler planlandığı gibi giderse 22 Ocak’ta Cenevre’ye yakın Montrö şehrinde aracı ülkeler görüşecek. Öncesinde Konferansın toplanması konusu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin katılımıyla 13 Ocak tarihinde yeniden masaya yatırılacak. Bu takvime göre Suriye Barış Konferansı'nın 24 Ocak’ta Cenevre’de yapılması hedefleniyor.

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/cenevre-2-hazirliklari-hiz-kazandi-h20859.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive