Bu kadar da olmaz diyeceksiniz

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın Dubai'den İran'a buğday ihracatı yaptığı ortaya çıktı. Evet yanlış duymadınız, kayıtlara göre Sarraf, buğdayın yetişmediği Dubai'den İran'a buğday ihraç ediyor. Telefon görüşmelerine göre Halk Bankası'nın tutuklu Genel Müdürü Süleyman Aslan skandalın ortaya çıkmaması için Sarraf'ı uyarıyor.

 Bu kadar da olmaz diyeceksiniz

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. 17 Aralık'ta gözaltına alınarak tutuklanan Rıza Sarraf'ın Dubai'den İran'a buğday ticareti yaptığı ortaya çıktı. İşin ilginç yanı ise Dubai'de Buğday olmaması.

İddiaya göre, Halkbank'ın Genel Müdürü Süleyman Aslan da Sarraf'ı, "Dubai menşei  buğday olmaz ki" diyerek uyardı. Çünkü Dubai'de tarımsal üretim yok denecek kadar az ve Dubai buğday ihtiyacını dışarıdan karşılıyor.

Uyarılar üzerine "adım adım öğreniyoruz" diyen Sarraf'ın, banka yetkilileriyle yaptığı diğer görüşmeler de oldukça çarpıcı. Banka yetkililerinin usulsüz işlemlerin ortaya çıkmaması için Sarraf'ı uyararak tedbir aldığı öne sürüldü.

Teknik takibe takılan bir görüşmede banka yetkilisi, Sarraf'ı uyararak "150 bin ton olarak faturalandırılan ürünü taşıyan geminin 5 bin ton kapasiteli olduğunu" söylüyor. Sarraf, uyarılar üzerine adamlarını arayarak daha dikkatli hareket etmelerini istiyor.

 http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/bu-kadar-da-olmaz-diyeceksiniz-h20823.html



 

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive