AİHM kararı İsviçre basınında büyük yankı uyandırdı: Ermeni diasporasının oyununa geldik


AİHM'in Doğu Perinçek'in başvurusuyla ilgili kararı İsviçre basınında geniş yer buldu. İsviçre basını ve siyasileri, AİHM kararı nedeniyle yaşanan krizden dolayı Ermeni diyasporasını sorumlu tutmaya çalışıyor. Yapılan yorumlarda, "Ermeni diasporasının oyununa geldik" görüşüne yer verildi.
Tagesanzeiger gazetesi
Berlin Talat Paşa Harekatı öncesi, kışkırtıcı yayınları ile Alman makamlarını ve kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan Schlötzer, İsviçre'nin Tagesanzeiger gazetesindeki makalesinde, "Perinçek, ağır hapis cezası aldı. Çıkması mümkün değil. AİHM'in kararı da Perinçek'in hücresinden çıkmasını sağlamayacaktır" ifadelerini kullandı.
Neue Zürcher Zeitung gazetesi
AİHM kararını birinci sayfadan duyuran Neue Zürcher Zeitung gazetesi, "AİHM kararı, dostu ve düşmanı şaşırttı" başlığını kullandı.
Baseler Zeitung gazetesi
İsviçre-Ermeni Toplumu Başkanı Sarkis Shahinian'ın görüşlerine yer veren Baseler Zeitung gazetesi, "Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. AİHM'in gerekçeli kararını bekliyoruz. Karar, AB'nın ırkçılığa karşı mücadele anlayışı ile çelişiyor" dedi. Baseler Zeitung haberinde, AİHM kararını ile veren hakimlerin 1915 olayları ile Yahudi Soykırımı'nın kıyaslanamayacağını tespit ettiklerini açıkladı.
Le Matin gazetesi
AİHM'in 1915 olaylarınının Yahudi Soykırımı ile kıyaslanamayacağı tespitlerini aktaran, Fransızca yayın yapan Le Matin gazetesi ise kararı, "AİHM'e göre İsviçre düşünce özgürlüğünü çiğniyor" başlığı ile manşetine taşıdı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive