Genelkurmay ve Emniyet belgelerinde Fethullah Gülen



MGK'nın 2004'te aldığı Gülen cemaatiyle mücadele kararı, Genelkurmay'ın Gülen grubuna yönelik raporlarına dayanıyor. Raporlarda, cemaatin Cumhuriyeti yıkma planı tespit edilmiş


Milli Güvenlik Kurulu'nun 25 Ağustos 2004 tarihli toplantısında aldığı, Fethullah Gülen Cemaati'ne karşı eylem planı hazırlanmasına yönelik kararının alt yapısı Genelkurmay, Jandarma ve Emniyet'in hazırladığı raporlara dayanıyor. Raporlarda, cemaatin hedefleri, bürokrasiye sızma girişimleri ve faaliyetleriyle ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem'in hazırladığı ve resmi belgelerin yer aldığı "Devletin Fethullah Arşivi" adlı 6 ayrı kitaptan oluşan çalışmasında cemaatin faaliyetlerinin raporlandığı görülüyor.
n Genelkurmay Başkanlığı'nın Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği, "Bir Nur talebesinin anlatımıyla Fethullahçılık" adlı belgeden: (Fethullah Gülen) Cemiyet bireylerinin büyük çoğunluğunun gözünde "Mehdi" yani son kurtarıcıdır. Yanlış yapacağını tahmin etmezler. Çünkü duyumları "öte taraftan" almaktadır.
Cemaatin Görevleri, Nihai Hedefi:
Unutulmamalı ki F. Gülen'in nihai hedefi ve rüyası, Fethullahçıların son gayesi, Türkiye liderliğinde İslam birliği ve Tanrı'nın sözünün içtimai hayata egemen olmasıdır. Cemaatin tüm çabası Türkiye'deki "Siyasal ve ekonomik güç dengesinde" söz sahibi olmak ve "ranta" ortaklıktır.
Hedef kurum ve kuruluşlar:
F. Gülen'e göre Askeriye, Mülkiye-Hukuk ve Eğitim teşkilatlanılması gereken ilk üç kurumdur. Üst düzey bürokratlarla sıkı ilişkiler kurmak, içişlerinde ve polis örgütünde teşkilatlanmak cemaatin vizyonu içindedir.
Spor dünyasını bile ihmal etmeyen cemaat özellikle Galatasaray Kulübü'ndeki aktiviteleri ile biliniyor. Boğaziçi, ODTÜ ve Bilkent gibi üniversitelerde örgütün fakülte düzeyinde yapılanması kuvvetli değildir. Fakat bu üniversitelerde asistan düzeyinde veya doktora çalışması yapan cemaat mensupları mevcuttur. Şu anda devletin parasıyla ileride devlet üniversitelerinde pozisyon verilmek üzere Amerika, İngiltere, Fransa başta olmak üzere okuyan yüzlerce örgüt elemanı var.
* Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2000 yılında, Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği, "Fethullah Gülen kimdir" başlıklı rapordan:
Fethullah Gülen'in amacı; devletin tüm sistemlerinde İslam hükümlerini egemen kılarak teokratik bir İslam diktatörlüğü kurmaktır.
Fethullah Gülen'in; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni sona erdirip, yerine şer'i yasaların hakim olduğu İslam Devleti'ni kurmak amacını gerçekleştirmek için okullarında beyinlerini yıkadığı gençlik ile oluşturacağı toplumu kullanmayı planladığı tespit edilmiştir.
Cumhuriyet düzenine "kefere düzen" diyen bu şahıs bugün bu düzeni ister görünerek, bazı kesimleri bu davranışına inandırabilmektedir.
F. Gülen "Türkçe bir dünya dili olmalıdır" dese de, onun kastettiği dil Osmanlıca'dır. Çok ağdalı bir Osmanlıca kullanır. Cemaatinden Öz-Türkçe kelime kullanan ise azarlanmaktadır.
Yurtiçi Faaliyetleri:
(...) Fethullah Gülen'in TSK'ya karşı uyguladığı politika ise: TSK'ya karşı bazı politikacılardan alınmış tavizlerle polisi güçlendirme ve böylece bir denge sağlama;
Etkinleştiği polis camiasını gerektiğinde TSK'nın karşısında kullanma şeklindedir.



,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive