Suudiler Suriye'yi harap etmeye kararlı

Suudi Arabistan'ın İngiltere Büyükelçisi, "bölgedeki güvenliği sağlamak için" ülkesinin Batı'nın desteği olmadan da hareket etmeye hazır olduğunu yazdı.
(soL - Dış Haberler) New York Times'a bir yazı yazan İngiltere'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Prens Muhammed bin Navaf bin Abdülaziz el Suud, ülkesinin Batı ile ya da Batı'sız bölgedeki güvenliği sağlamaya hazır olduğunu söyledi.
Bölgeye yönelik Batı yaklaşımını "tehlikeli bir kumar" olarak nitelendiren Muhammed, bunun Ortadoğu'daki istikrarı tehlikeye attığını ileri sürdü. Elçi, Suudi Arabistan'ın buna sessiz kalıp boş oturmayacağını kaydetti. Prens ayrıca, ABD'yi Suriye rejiminin devamına ve İran'ın uranyum zenginleştirme programına izin vermekle suçladı.
Prens Muhammed, Suriye'nin elindeki kimyasal silahların yok edilmesine dair uluslararası çabaya rağmen, "Suriye'deki rejimin kendisinin en büyük kitle imha silahı olduğunu görmeliyiz" diye yazdı.
Suudi Krallığı'nın "küresel sorumlulukları" olduğunu söyleyen büyükelçi, Riyad'ın Batılı partnerlerinin desteği olsun ya da olmasın, bu sorumluluklarını yerine getireceğini belirtti. Muhammed, "Dostlarımız bütün 'kırmızı çizgi' laflarına rağmen, o an geldiğinde, bizim güvenliğimizi ve bölgenin istikrarını bırakmaya hazırdılar" dedi.
Suudi Arabistan'ın, bölgede yalnız kalmasının ardından Suriye, Hizbullah ve İran'a karşı İsrail'le birlikte hareket etme konusunda anlaştığı bir süredir konuşuluyor.

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive