İran'a ambargoların mimarı yarın İstanbul'da


Hükümeti saran yolsuzluk operasyonu ve iktidarda kalma mücadelesi sürerken Amerika'dan önemli bir isim Türkiye'ye geliyor. Amerikan Hazine Bakanlığı'nda Terörizm ve Finansal İstihbaratından sorumlu Bakan Yardımcı David Cohen'in yarın İstanbul'da olacak. Cohen, İran'a yönelik ambargoların mimarı olarak biliniyor.
İran'a ambargoların mimarı yarın İstanbul'da
  
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının gölgesinde, Türkiye önemli bir ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.
Amerikan Hazine Bakanlığı'nda Terörizm ve Finansal İstihbaratından sorumlu Bakan Yardımcısı David Cohen'in Perşembe günü İstanbul'da olması bekleniyor.
Ziyareti önemli kılan ise Cohen'in görevi. Bakan Yardımcısı Cohen, Amerika'nın İran'a yönelik ambargolarının mimarı ve aynı zamanda uygulayıcısı. Cohen'in Türkiye ziyaretinde de İran’a ekonomik ambargoların uygulanması görüşülecek.
Türkiye'nin İran ile arasındaki finansal ilişkilerde Halkbank önemli bir yer tutuyor, ticari ilişkiler Halkbank üzerinden yürüyor. Amerikalı Bakan Yardımcısı'nın ziyaretinde Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın yolsuzluk operasyonu ile gözaltına alındığı Halkbank'ın da gündeme geleceği belirtiliyor. Zira, geçen Nisan ayında Amerikan Kongresi'nden 50 milletvekili, Halkbank'ın İran'a altın ihracatının incelenmesini istemiş, bu talep David Cohen’in bağlı bulunduğu Hazine Bakanlığı'na da gönderilmişti.
Cohen'in ziyaretinde Türkiye'den Suriye'deki muhaliflere yapılan silah sevkiyatının da görüşülmesi bekleniyor.
ulusalkanal.com.tr

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive