Terörist Yasin El Kadı’yı Başbakan korumaları karşılamış


Arandığı günlerde Türkiye’ye giriş yapan El Kaide finansörlerinden Yasin El Kadı’nın Başbakanlık korumaları tarafından karşılandığını gösteren fotoğraflar ortaya çıktı

 elkadi

El Kaide’nin finansörlerinden Yasin El Kadı’nın Türkiye’ye girişinin yasak olduğu günlerde yasa dışı yollardan ülkemize girdiğini ve Başbakanlık tarafından karşılandığını gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.
Hiçbir vize işlemi olmadı
Tarih: 14 Haziran 2012, Yer: Sabiha Gökçen Havalimanı, Saat: 17.05. VİP salonuna yanaşan TC-ICH kuyruk numaralı uçak, Başbakanlık korumaları tarafından karşılanıyor. VİP salonundaki kameralar kapatılarak içeri alınan misafirler hiçbir vize ve pasaport işlemi uygulanmadan Türkiye’ye giriyor. Karşılama işlemlerini Başbakanlık Koruması İbrahim Yıldız’ın yaptığı sır misafirin kimliği ise oldukça çarpıcı: El Kaide Terör Örgütü finansörü Yasin El Kadı. Bakanlar Kurulu Kararıyla 11 Ekim 2012’ye kadar Türkiye’ye girişi yasak olan Yasin El Kadı’nın Şubat 2012’den bu tarihe dek 4 kez Türkiye’ye yasa dışı giriş yaptığı tespit edildi.
Başbakanlık Korumalarına ait olduğu iddia edilen 06 plakalı Mercedes marka lüks araçla Koruma Komiser Yardımcısı Mevlüt Kama tarafından karşılanan El Kadı’nın ilk durağı Latif Topbaş’a ait BİM’in Genel Merkezi...
Soruşturmaya girdi
BİM Genel Müdürlüğü bahçesindeki fotoğraflarda Yasin El Kadı ve oğlu Muaz Kadı ile birlikte Latif Topbaş ve Başbakanlık Koruması Kama bir arada. El Kadı’nın kullandığı araca  poşet ve kutuların taşındığı fotoğraflar “rüşvet ve yolsuzluk” soruşturmasına girdi. İddiaya göre bu kutulardaki yüklü miktarda para El Kadı tarafından uçakla yurt dışına kaçırıldı. Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve Erdoğan’ın yakın çevresinin El Kadı’nın ziyaret ettiği isimler arasında olduğu belirtildi. Listede Başkanlık danışmanı Hasan Doğan’ın da ismi yer aldı. Dosyadaki bilgilere göre El Kadı, Bilal Erdoğan ile birlikte; Cengiz Aktürk’e ait Boshporus 360 isimli şirketin gizli ortakları arasında. Bu ortaklığın; El Kadı’nın Türkiye’deki adamı Üsame Kutub’un da dahil olduğu gizli bir avukat protokolüyle kayıt altına alındığı da iddialar arasında.
Emniyetin yapmadığı operasyonda gözaltına alınacaklar listede ismi yer alan El Kadı’nın Türkiye’deki işlerini oğlu Muaz Kadı üzerinden yürüttüğü belirtildi.
foto-galeri
Özer Sürmeli

 http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/30915-terorist-yasin-el-kadiyi-basbakan-korumalari-karsilamis.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive