ABD, G-20’de tecrit oldu



Putin, Suriye’deki kimyasal silahları “yabancı müdahaleye zemin hazırlamak için Suriyeli muhaliflerin kullandığını” belirterek “Egemen bir ülkeye karşı güç kullanmak yasal değildir” dedi.

Putin, ABD Başkanı Obama ile Suriye konusunda yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi de vererek her iki tarafın kendi görüşünde ısrarcı olduğunu, ancak dışişleri bakanları Sergey Lavrov ve John Kerry’nin bu konuda görüşmede bulunmasına karar verdiklerini söyledi.
Tartışma gece alevlendi
Zirvenin birinci gününde, akşam yemeğinin geç saatlerine kadar Suriye konusu resmi görüşmelerde gündeme gelmedi. Ancak liderlerin ayaküstü gayrı resmi sohbetlerinin ana konusu Suriye oldu.
İngiliz kaynaklara göre, Suriye konusu, yemekte “Türk tarafının yaptığı konuşmayla alevlendi.” İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, “Ben liderlerin akşam yemeğine katılmadım. Ancak duyduğum kadarıyla, örneğin Türkler, kimyasal silah kullanımına karşı dünyanın nasıl bir tepki vermesi gerektiği konusundaki fikirlerini masada çok güçlü bir şekilde ifade etmişler. Çok tutkulu ve yürekten bir çağrıda bulunmuşlar” diye konuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive