Türkiye karışmaktan vazgeçmezse...



Türk hükümeti, istişareler için Ankara’ya çağırdığı Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı geri gönderme kararını alırken Mısır Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçisini Türkiye’nin “Mısır’ın içişlerine karışmaktan vazgeçmediği sürece” geri göndermeyeceğini açıklaması dikkat çekti. 

El Ahram gazetesi, “Ankara, Mısır’da ‘darbe’ olarak adlandırdığı gelişmeye yönelik eleştirilerini sertleştirirken iki ülke arasındaki ilişkiler bozuldu” diye yazdı.
El Ahram, “Türkiye karışmaktan vazgeçmezse Mısır da Büyükelçisini geri göndermeyecek” başlığını ile verdiği haberinde Mısır Dışişleri Sözcüsü Bader Abdel Aty’nin ülkesinin tutumunda herhangi bir değişikliğin olabilmesi için önce Türkiye’nin “düşmanca tavrına son vermesinin ve Mısır’ın içişlerine karışmaktan vazgeçmesinin gerektiğini” söylediğine işaret etti.
Haberde “Türkiye, Mısır’da ‘darbe’ olarak adlandırdığı gelişmeye yönelik eleştirilerini giderek sertleştirirken iki ülke arasındaki ilişkiler bozuldu” görüşü de dile getirildi.
Türkiye ve Mısır’ın Ağustos ortasında istişareler için Büyükelçileri geri çağırdıklarını, bunun da “gerilimleri daha da artırdığını” belirten gazete, “Gerginlikler de hem Ankara’nın, hem de Kahire’nin Ekim için planlanan ortak deniz tatbikatını iptal etmeleri üzerine daha şiddetlendi” yorumunu da yaptı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive