Çuvalcı General üniversiteden kovuldu



Eski CIA başkanı David Petraeus, Newyork'ta ders vermeye geldiği üniversitede öğrenciler tarafından 'Katil, üniversitemizden defol' sloganlarıyla kovuldu

Türkiye kamouyunda "Çuvalcı General" olarak bilinen eski CIA başkanı David Patraeus, öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladığı Newyork'taki bir üniversiteye gelişinde protestoyla karşılandı. Üniversite öğrencileri, Irak savaşında komutanlık yapan Petreaus'a "Sen bir savaş suçlususun. Yargılanman lazım. Katil, Üniversitemizden defol" şeklinde bğırdı. Beklemediği bir tepkiyle karşılaşan ve sus pus olan Patraeus, öğrenciler tarafından bir süre kovalandı.
'Öldürmeyi mi öğreteceksin'
Bir kız öğrenci, "Neden üniversitemizde öğretmenlik yapıyorsun? Bize öğretecek neyin var? İnsanları öldürmeyi mi öğreteceksin?" sorularıyla Petraeus'u sıkıştırdı. Oldukça gergin olduğu görünen Petraeus, öğrencilerden kaçmak için kendini yola attı. Çuvalcı General'in tepkiler nedeniyle göreve devam edip etmeyeceği merak konusu.
Askerimizin başına çuval geçirmişti
Petraeus, ABD'nin Irak' ı 2003 yılındaki işgali sırasında, Musul'da 101'inci hava indirme tümeninin komutanlığını yapmıştı. İşgaldeki görevi sırasında Petraeus'a bağlı ABD askerleri, Süleymaniye'de görev yapan Türk subaylarının karargahına baskın yapmış ve askerlerimizin başlarına çuval geçirerek sorgulanmaları için Bağdat'a götürmüştü. Bu çuval olayı, uluslararası ilşkilerimizdeki en ciddi aşağılanma olarak tarihe geçmişti. Komutanlık görevinin ardından Eylül 2011'de CIA'de Başkanlık pozisyonuna gelen Petraeus'un kariyeri ise 2012 yaşadığı skandal ile son bulmuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive