ABD'nin kimyasal kaynağı sahtekarmış

ABD'nin Suriye'ye saldırı için ortaya attığı “delillerin” sahibi “Suriye uzmanı” Elizabeth O'Bagy savaş lobisi için yalan haber ürettiği ve sahtekârlık gerekçeleriyle çalıştığı üniversiteden kovuldu
 ABD'nin Suriye'ye saldırı için ortaya attığı “delillerin” sahibi “Suriye uzmanı” Elizabeth O'Bagy savaş lobisi için yalan haber ürettiği ve sahtekârlık gerekçeleriyle çalıştığı üniversiteden kovuldu

Press TV’nin haberine göre Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Elizabeth O’Bagy adlı Suriye uzmanını sahte doktora beyan etmekten dolayı kurumdaki görevinden ihraç etti.
Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Senato’da Suriye’ye müdahale konusundaki delillerini ve gerekçelerini Elizabeth O’Bagy’nin ‘araştırmalarına’ dayandırmışlardı.
Georgetown Üniversitesinden doktora aldığını ve Suriye uzmanı olduğunu iddia eden Elizabeth O’Bagy’nin doktorasının olmadığı ve Suriyeli muhalif gruplarla parasal ilişkiler içerisinde bulunduğu ve Suriye'ye dair verdiği bilgilerin kaynağının Suriye'deki çetelerin destekçilerinden olduğu belirtilirken Savaş Araştırmaları Enstitüsü adlı düşünce kuruluşu, durumun anlaşılması üzerine O’Bagy’nin işine derhal son verildiğini açıkladı.
Elizabeth O’Bagy, geçen ay Wall Street Journal gazetesinde yazdığı yazısında ve Suriye uzmanı olduğuna dair iddiasının yalan olduğunun ortaya çıkmasından birkaç gün önce katıldığı televizyon programlarında ABD’nin Suriye’ye askeri müdahalede bulunmasının zorunluluğunu anlatmıştı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Senatör John McCain, O’Bagy’nin görüşlerinin Suriyeli muhaliflerin desteklenmesi ve Suriye’ye yapılacak müdahale konusundaki ‘en iyi kanıtlar’ olduğunu söylemişti.
Senatör McCain, 3 Eylül’deki senato toplantısında O’Bagy’nin makalesini ‘bu konudaki en önemli makale’ olarak nitelemiş ve Kerry’ye O’Bagy’nin Suriyeli muhaliflerle ilgili görüşlerine katılıp katılmadığını sormuş; Kerry de 26 yaşındaki bu Suriye uzmanının görüşlerine katıldığını söylemişti.
Daha önce O'Bagy bir röportajında hakkındaki iddiaları reddetmişti. Ancak çarşamba günü yaptığı açıklamada kendisinin enstitüden kovulduğunu ve resmi yollara başvurup karara itiraz etmeyeceğini belirtti.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive