Kimyasalların Türkiye’den gönderildiği iddiası tırmanıyor



Suriye’de kullanılan kimyasal silahlarla ilgili tartışmalar sürerken, kimyasal silahların Türkiye üzerinden muhaliflere verildiği, AKP yönetiminin de bundan haberdar olduğu iddiaları uluslararası düzeyde daha çok dile getiriliyor. Bu durumun kanıtlanması halinde, AKP’nin Türkiye’nin başını belaya sokacağı ifade ediliyor.

Dünyada AKP yönetimine yönelik şüphelerin artmasında, Birleşmiş Milletler denetçisi Ake Selsttröm’in Doğu Gutta’da kimyasal madde etkisine maruz kalan Suriye askerlerinin durumunu yerinde saptayarak raporlaştırmasına rağmen, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, kimyasalın Suriye Ordusu tarafından kullanıldığı iddiasında ısrar etmesi önemli rol oynuyor. Davutoğlu, iddiasını, “Milli istihbari kaynaklarımızdan elde ettiğimiz sağlıklı bilgiler”e dayandırıyor.
Zubi’nin açıklamaları
Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zubi, Moskova’yı ziyareti sırasında yaptığı açaklamada, Halep’in Han Asel köyünde El Nusra teröristleri tarafından kullanılan kimyasalın Türkiye’de sokulduğunu açıkladı. Zubi, daha sonra Suriye yönetimi ve ordusu aleyhinde çıkarılan kimsayal gürültüsünün bir amacının da “gerçek suçluları gizlemek” olduğunu söyledi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive