Vatikan Suriye için oruç tutacak



Amerika'nın, AKP Hükümeti'nin desteğiyle, Suriye'ye müdahale girişimine tepkiler arttı.

 İran Meclisi'nden 170 milletvekili Suriye'yi savunmak için canlarını feda etmeye hazır olduklarını açıkladı. Hindistan Hükümeti, Suriye savaşına karşı olduğunu resmen ilan etti. İsveç de siyasi çözümden yana olduğunu bildirdi. Amerikan müdahalesine karşı Vatikan 1 günlük oruç tutma kararı aldı.
Amerika'nın AKP Hükmeti ve Suudi Arabistan'ın desteğiyle Suriye'ye müdahale hazırlığına tepkiler yükseldi.
İran Meclisi'nden 170 milletvekili yazılı bir bildiriyle Suriye'ye destek verdi. Milletvekilleri bir bildiri yayımlayarak, Suriye'yi savunmak için canlarını feda etmeye hazır olduklarını açıkladı.
Hindistan Komünist Partisi ile Bhartia Partisi hükümetten Suriye savaşını kınamasını istedi. Barthia yöneticisi ve eski Dışişleri Bakanı Seyit Ekber El Din "Kimsenin küresel polisliğe soyunma hakkı yok" dedi.
Hindistan Hükümeti'nin yanıtı gecikmedi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye'ye askeri müdahakleye kesinlikle karşı olduklarını açıkladı. Hindistan, tüm ülkelerden Cenevre Konferansı'nı desteklemelerini istedi.
Bir açıklama da İsveç'ten geldi. İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt Amerika Başkanı Barack Obama ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Suriye'deki krize siyasi çözümden başka bir çözüm olmadığını vurguladı.
El Alem Televizyon kanalının bildirdiğine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Suriye'ye her türlü dış saldırıya karşı olduğunu açıkladı.
Vatikan Kilisesi de Amerika'nın Suriye müdahalesine karşı Cumartesi günü bir günlük oruç tutacaklarını duyurdu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive