Esad, kimyasal silah iddialarını yanıtladı



Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Şam yönetiminin kimyasal silah kullandığını iddia eden Amerika ve Fransa'ya meydan okudu. Fransız Le Figaro gazetesine konuşan Esad, ellerinde herhangi bir delil varsa göstermelerini istedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, “Güçlü adam savaşı engelleyendir, onu ateşleyen değil. Obama zayıf, çünkü ABD’nin içinden baskı gördü. Eğer Amerikalılar, İngilizler ya da Fransızların ellerinde tek bir delil olsaydı bunu daha ilk günden gösterirlerdi” dedi.
Esad, Çarşamba günü askeri müdahale önerisini oylayacak Fransa parlamentosuna seslendi.
“Irak’ın işgalinin ardından, Fransa politikasını değiştirdi, bağımsızlığından feraget etmeye ve ABD’nin bir figüranı olmaya karar verdi. Fransız parlamentosu Çarşamba günü bağımsız karar alıp alamadığını gösterecek. Fransa gibi laik ve demokratik bir ülke nasıl Suudi Arabistan gibi Ortaçağ ülkeleri ile müttefik olabilir?”
Ortadoğu'yu barut fıçısına benzeten Esad, askeri müdahalede bölgesel savaş riskinin ortaya çıkacağına dikkat çekti. Suriye'nin önünde vatan savunması ya da teslim olmak seçeneklerinin olduğunu belirten Esad, çözümün teröristleri temizlemekten geçtiğini vurguladı.
“Başlangıçta, bir diyalog ile politik çözüm yolları bulunmalıydı. Ama bugün koşullar farklı. Teröristlerle çarpışıyoruz. Bizim çarpıştığımız teröristlerin yüzde 80-90’ı El Kaideli. Bunlar ne pollitik çözümle ne reformlarla ilgileniyorlar. Onlarla başa çıkmanın tek yolu tasfiye etmektir. Ancak o zaman politik çözümden konuşabiliriz. Bugün çözüm Suriye’ye teröristlerin gelmesini durdurmaktan, onları silahlandırmaktan vazgeçmekten ve özellikle Suudi Arabistan başta olmak üzere Türkiye, Ürdün, Fransa, İngiltere ve ABD’nin finansal yadımdan vazgeçmesinden geçer”
Teröristlerin Ürdün ve Türkiye'den girdiğini söyleyen Esad, AKP Hükümeti'ne defalarca mesaj gönderdiklerini ancak yanıt bulamadıklarını açıkladı.
“Ülkemizdeki teröristleri yok etmezsek, bunlar başka ülkelere gidecek bu çok açık. Defalarca, doğrudan ya da dolaylı olarak söyledik, mesaj gönderdik. Ürdün baskılara rağmen teröristlerin geçiş yeri olmaması gerektiğinin bilincinde. Erdoğan’a gelince, Erdoğan’ın ne yaptığının bilincinde olduğunu hiç zannetmiyorum”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive