'Helikopteri Türk jetleri vurmadı'



Suriye sınırı içerisine düşen ve Türkiye jetleri tarafından sınır ihlali yaptığı için düşürüldüğü açıklanan Suriye Ordusu’na ait keşif helikopterinin, karadan ateşlenen termal füzeler ile vurulduğu iddia ediliyor.

 BM İstihbarat Dairesi görevlilerinden sızan bilgiye göre; Suriye sınırına sıfır noktasında bulunan Güveççi Köyünün 2 kilometre içerisinden ateşlenen ısıya duyarlı termal füzelerin, helikopteri Suriye sınırları içerisinde vurduğu iddia ediliyor.
Füzelerin bölgede bulunan Alman istihbarat subayları tarafından ateşlendiği iddia edilirken, takibatının BM tarafından yapıldığı, Suriye helikopterinin yalnızca 2 dakika sınır ihlali yaptıktan sonra tekrar kendi sınırlarına döndüğü, füzenin de bu esnada ateşlendiği ifade ediliyor.
Suriye ait keşif helikopterinin bölgede bulunan El Kaide ve Nusra militanlarının mevzilerini tespit etmek için havalandığı belirtilirken, Türkiye sınırına 45 km kala BM tarafından izlenmeye başlandığı, sonrasında ise düşürüldüğü iddia ediliyor.
TSK’nin yayınladığı rota haritasında Suriye helikopterinin rotası ayrıntılı bir şekilde verilirken, Türk jetlerinin rotasının verilmemesi ve bölgede yaşayan halkın, Türk jetlerine ait hiçbir ses duymamış olması, sınır ihlalinin 2 dakika gibi çok kısa bir süre devam etmesinin bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu belirtiliyor.
TSK “ BİZ VURDUK” DEMİŞTİ
Genelkurmay başkanlığı önceki gün bir açıklama yayınlayarak, sınır ihlali yapan Suriye Ordusu'na ait helikopterin, angajman kuralları gereği Türk jetleri tarafından vurulduğunu açıklamış ve helikopterin rotasını yayınlamıştı.
Türkiye helikopterin düşürüldüğü bölgede Suriye rejimine karşı savaşan El Kaide ve Nusra militanlarına destek ve moral vermek, daha önce Suriye tarafından düşürülen Türk jetine karşılık misilleme yapmış olmanın psikolojik üstünlüğünü kullanmak amacıyla helikopterin düşürülmesini, üstlendiği iddia ediliyor.Suriye Ordusu'nun ulaşamadığı enkaza ilişkin gerçeğin, Türk jetlerinin rotasının ve kara kutusunda kayıtlı olan konuşma ve görüşme kayıtlarının yayınlanması ile ortaya çıkabileceği belirtiliyor.Aynı kaynak verdiği bilgide, Suriye yönetiminin de Türkiye’nin saldırıyı üstlenmesi sonrasında, uluslararası konjonktürde elini güçlendirmek için Türkiye tarafından düşürüldü açıklamasını yaptığını, aslında Suriye yetkililerinin helikopterin karadan atılan füze ile düşürüldüğü bilgisine sahip olduğu vurgusuna dikkat çekiyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive