Rusya'dan olası işgalin seyrinin değiştirecek adım



ABD, Kongre'den olası bir “sınırlı işgal” için karar çıkarmak için uğraşırken Rusya, Suriye'ye yeni hava savunma sistemlerini gönderdi. Sistem, 300 kilometre uzaklıktaki hedefler ile denizden gelecek saldırılara karşı koyabiliyor.

MOSKOVA- Rusya, Suriye ile askeri-teknik işbirliği alanında daha önce imzalanan sözleşmeler kapsamında yeni hava savunma sistemlerini Suriye'ye gönderdi.
Rus Interfaks haber ajansı, bir askeri yetkilinin  “Rusya, ABD’nin olası füze saldırılarıyla ilgili açıklamalar bağlamında Suriye’de durum gerginleşmeden, anlaşmalarla öngörülen neredeyse tüm araçları bu ülkeye ulaştırmayı başardı” sözlerine yer verdi.
Kaynak, “Rusya’da yenilenmiş helikopterlerin Suriye’ye teslim edilmesi engellenen Alaid olayından sonra silah sevkiyatı Rusya Donanmasının büyük çıkarma gemileriyle gerçekleştirildi.” dedi.
Kaynak, Suriye’ye yeni nesil hava savunma sistemleri Buk-M2E ve Pantsir-C1, 300 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma yeteneğinde seyir füzelerle donatılmış Yahont süpersonik gemisavar seyir füzelere sahip Bastion mobil sahil güvenlik sistemlerinin ulaştırıldığını açıkladı.
Kaynak, “Suriye’nin bu tür silahlara sahip olması, 'sıcak' kafaları soğutmaya fırsat verecek. Libya’da yaşananlar burada tekrarlanmaz” yorumunda bulundu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive