AKP, Suriye'de Fethullahçı ordu kurdu

AKP hükümetinin eski PKK'lilerden ve cemaat okullarında yetişmiş Fethullah Gülen taraftarlarından oluşan Katibat ül Taliban adında silahlı bir birlik kurduğu ve bu birliği Suriye'deki çatışmalarda kullandığı iddia edildi.

 

Global Research'in belirttiğine göre, Fransız istihbaratına yakın Paris merkezli Intelligence Online sitesinde, AKP hükümeti tarafından kurulan birlik, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte, Türkiye-Suriye sınırında PKK'nın Suriye konu PYD ile savaştı.
Intelligence Online sitesinde şu ifadelere yer verildi:
“Ankara, Türkiye-Suriye sınırının bir kısmında Suriye Kürt grubu PYD ile savaşmak için, Katibat ül Taliban adlı Kürt birliğini kurdu. Çoğu yoksul genç Kürtler olan militanlar, birliğe girdikleri zaman 1000 dolar alıyor. Bu gençler, ÖSO ve Nusra Cephesi ile birlikte PYD'ye karşı savaşmak üzere Türkiye-Suriye sınırına gönderiliyor. Bunların çoğu, Temmuz sonlarında Tell Helaf kasabasına yapılan saldırıda öldürüldü.”
Sitede belirtildiğine göre, Katibat ül Taliban'ın kimi mensupları, cezaevlerinde İslamcı olan eski PKK'lılar. Diğerleri ise, Fethullah Gülen cemaatinin Kuzey Irak'taki Barzani bölgesinde kurduğu okullarda yetişmiş gençler. Liderliğini Abdülhakim Beşar'ın yaptığı, Mesud Barzani'ye yakın Suriye Kürt Demokrat Partisi (SKDP) de bunlarla birlikte PYD'ye karşı savaştı.

Ankara'nın açık desteği

Ankara'nın Temmuz'daki çatışmalar sırasında ÖSO'ya, bu gruba ve El Kadie'ye bağlı örgütlere desteğini “çıplak gözle görülecek kadar açık” diye niteleyen sitede, şöyle denildi:
“Yabancı aşırılıkçı militanlar, Türkiye sınırını elini kolunu sallayarak geçiyor; yaralılarını ambülanslarla Urfa'daki hastanelere taşıyor; başka ülkelerden militanlar getiriyordu. Tayyip Erdoğan hükümetine yakın İslamcı örgütlerin yardımıyla bulunan yabancı militanlar, Suriye sınırına gitmeden önce İstanbul'daki otellerde ağırlanıyordu. Bazı Nusra Cephesi militanları, Kürt medyasına, Türkiye'nin desteğiyle Kürtlere karşı savaştıklarını itiraf etti.
“Büyük dış desteğe karşın, El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi ile Irak ve Levant İslam Devleti ve ÖSO'nun on birliği, Halep ve Suriye'nin Kürt bölgesinde Kürtlerle çatışmalarda ağır yenilgi aldı. Temmuz ortalarından beri bu grupların 1000 kadar mensubu öldürüldü. Düzinelercesi yakalandı. Uçaksavarlarla donatılmış çok sayıda askeri askeri araç ve tanklar ile çok sayıda silah, Kürt militanlar tarafından ele geçirildi.”

Bölge kaynakları doğruluyor

Bölge kaynakları ve PKK'ya yakın medya, Intelligence Online sitesinin haberini doğrulayan bilgiler veriyor.
Diyarbakır'da konuştuğumuz sınırdan yeni dönen bir kaynağa göre, AKP hükümetinin kurduğu ve Fethullah Gülen cemaatinin desteklediği Kitabet ül Taliban, ÖSO içerisinde yer alan bir örgüt. Bölgedeki herkes, “Bu örgütü Anka'nın kurduğunu herkes biliyor” diyor. Kitabet ül Taliban, esas olarak Haleb bölgesinde Suriye Ordusu'na karşı savaşıyor. Son zamanlarda Halep'te PYD güçleri ile de çatışmalara giriyor.
PKK'nın ajansı ANF de 14 Eylül'de PYD'nin askeri kanadının bayındaki Sipan Hemo'nun açıklamalarına yer verdi. “Daha önce İslami gruplarla herhangi bir sorunumuz, çatışmamız yoktu. Gelir gelmez hemen Türk destekli gruplarla uzlaştılar. Burada mesela Fethullah Gülen tugayı var” diyen Sipan Hemo, soru üzerine sözlerini şöyle sürdürüyor:

Hemo'nun açıklamaları

“Evet evet, Fethullah Gülen adına tugay var burada. Bab ve Cerablus üçgeninde faaliyet gösteren askeri bir tugayı var. Bu tugay ilginçtir. Bize karşı gelişen her saldırının altında ben bu tugayı görüyorum. Serekani'de (Ruselayn) bile bize karşı savaşmaya gelmişti. Bunun yanısıra Fatih Sultan Mehmet Taburu da var. Bunların silahları çok yeni, pırıl pırıl temiz, imkanları büyük. Bunlar Arap gruplarını yönlendirebiliyor. Tabii bunların içinde Türk subayları var. Bunları tespit ettik. Yıllarca Kuzey Kurdistan'da PKK'ye karşı savaşmış subaylar var ve biz bunları tanıyoruz artık. Hatta birisi açık açık 'Ben Güneydoğu'da bilmem ne kadar kelle aldım' söyleminde bulunmuş bir toplantıda. Gizleme gereği bile duymuyor. Bize çok bilinçli şekilde saldırıyorlar. Mesela, Abdulcabbar Egidi'nin başında olduğu Liva Tevhid grubu var. Bunlar ÖSO bünyesinde bulunuyor ama ilk günden beri Türk istihbaratının denetimindedir ve bize ve Arap bölgesindeki Kürt köylerine saldırıyor.”

http://www.ulusalkanal.com.tr

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive