AB'den 'Gezi' eleştirisi



Avrupa Komisyonu’nun 16 Ekim'de açıklayacağı ancak basına sızan ilerleme raporunda, Gezi direnişinde güvenlik güçlerinin, göstericilere karşı orantısız güç kullandığı kaydedildi. Olaylarda yaşamını yitirenlerin olduğunun da vurgulandığı raporda Türk medyasının olayları tam yansıtmadığı da belirtildi.


Dış Haberler Servisi - Raporda gazetecilere uygulanan baskı ve verilen cezaların kaygı verici olduğu vurgulandı. Hükmetin Demokratikleşme Paketi ise rapora olumlu yansıdı. Bu yönde atılan adımlar hükümetin daha fazla demokratikleşme ve siyasi reformlara yönelik taahhüdünü koruduğu şeklinde değerlendirildi
Gezi Parkı olaylarının da genişçe ele alındığı raporda AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Stefan Füle’nin olayların başında İstanbul’a gittiği belirtilerek halkın toplantı hakkını kullanabilmesini sağlamak ve bu hakkı korumakla sorumlu olan Türk hükümetinin toplantı ve gösteri haklarını kullanmak isteyen birçok kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Olaylarda yaşamını yitirenlerin olduğunun da vurgulandığı raporda Türk medyasının olayları tam yansıtmadığı belirtilerek güvenlik güçlerinin, göstericilere karşı orantısız güç kullandığı da kaydedildi. Raporda “bazı siyasetçilerin tersine” Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gezi Parkı olaylarında uzlaştırıcı tavır içinde olduğu ifade edildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive