Ruhani: Hükümet halkın öğretmeni değil



Türkiye'de iktidar partisinin sözcüsünün “dekolte rahatsızlığı” nedeniyle sunucunun işine son verilirken İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den polislere uyarı niteliğinde bir açıklama geldi.


Polis Akademisi öğrencilerine seslenen Ruhani, hicap ve giyim kuşam konusunda bir uyarı yapılması gerek görülüyorsa bu görevin okul, üniversite, cami ve medreselerde yerine getirilmesi olduğunu söyledi. Ruhani, "Polis uyarısı son aşamada uygulamalıdır" dedi.
"HÜKÜMET HALKIN ÖĞRETMENİ DEĞİL"
İran cumhurbaşkanı, "Ne polis ve ne de hükümet halkın öğretmeni değiller ve halk da öğrenci değil" açıklamasında bulundu.
Polisin fiziki olarak toplumda daha az kendini his ettirmesi gerektiğine vurgu yapan Ruhani, "Polis, toplumdaki fiziki varlığını daha az hissettirip etkinliğini daha çok arttırırsa kültür sever toplumumuz için daha güzel olur" ifadelerini kullandı.
İran'da yasaların belirlediği İslami giyim kuşam tarzına aykırı giyinmek suç sayılıyor. Özelikle büyük şehirlerin işlek caddeleri, alışveriş ve eğlence merkezleri, ahlak polislerince sık sık denetleniyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive