Hakan Fidan'a İsrail koruması

'ABD ve İsrail yıpratıyor' denilen MİT Müsteşarı'na yine İsrail sahip çıktı. İsrail, 'yakınlaşmamızı önlemeye çalışıyorlar' dedi. BDP de Fidan'a desteğini açıkladı


MİT Müstaşarı Hakan Fidan'la ilgili tartışma sürerken İsrail de Fidan'a sahip çıktı. İsrail'den yapılan açıklamada "Hakan Fidan haberlerinin amacı Türkiye-İsrail yakınlaşmasını önlemek" denildi. Daha önce de AKP, Abdullah Öcalan ve ABD, Fidan'a destek açıklaması yapmıştı. BDP'li vekil Zozani de, Fidan'a arka çıktı. Muhalefet partileri Türkiye'nin Libya, Suriye, Mısır politikasında Hakan Fidan'ın rolüne dikkat çekiyor. Partiler ayrıca Türkiye topraklarını terör gruplarına açılma konusunda MİT'i işaret ediyor. İzlenen politikalar ABD ve MOSSAD politikalarına uygun olmasına rağmen Fidan'a İsrail ve ABD karşıymış gibi bir hava yaratmaya çalışıldı. Ancak İsrail'den yapılan açıklamada Fidan'a yönelik haberlerin kendileri olmadığı, haberlerin Türkiye-İsrail ilişkilerini bozmak amacıyla çıkarıldığı bildirildi. Fidan'a daha önce de Abdullah Öcalan, AKP, BDP ve ABD sahip çıkmıştı. Öcalan için yapılan açıklamalar şöyle:
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor: MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili haberlerin kaynağı İsrail değil. Söz konusu haberler kesinlikle İsrail'in çıkarlarına hizmet etmiyor. Bu haberler İsrail medyasında , "İsrail'in hedef alınması ve itibarsızlaştırılması" şeklinde değerlendiriliyor. Bu haberleri, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşmayı zorlaştırmak ve bu her iki ülkeye de yakınlaşmanın çok da gerekli olmadığı mesajını göndermek isteyen bir takım çevrelerin sızdırmış olabileceği düşüncesi çok mantıklı. (Washington Post'a açıklama)
BDP Hakkari milletvekili Adil Zozani: Sürecin yürümesi için iyi niyetle çaba sarf eden aktörler korunmalı. Hakan Fidan Kürt sorununun çözümü istemeyen uluslararası güçler tarafından hedefe alınıyor. Fidan, AKP'nin PKK ile Oslo'da yürüttüğü "açılım" müzakerelerinde kritik rolünü var. Nasıl ki Oslo süreci ile birlikte Hakan Fidan gündeme getirilmişti, aynı çevreler bir kez daha bu sürecin yalpalanmaya başladığı anda yine devreye girdiler. Böyle bir kampanya ile karşı karşıyayız. (Radikal)
Başbakan Erdoğan: MİT Müsteşarı ile uğraşılıyor zaman geliyor. İçeriden de dışarıdan da uğraşan var. Biz memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız kusura bakmasınlar. Onun icazetini de birilerinden almayız. (TBMM Grup)
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki: "Türkiye ile yakın çalışıyoruz. Türkler, yakın bir müttefik. Terörle mücadele dahil olmak üzere bir dizi konuda birlikte çalışıyoruz. Türk istihbarat şefi de ( Hakan Fidan) dahil olmak üzere tüm düzeylerde bir dizi yetkiliyle yakın temas halindeyiz. (18 Ekim basın toplantısı)
Abdullah Öcalan: Hedeflenen bizim geliştirdiğimiz diyalogdur. MİT Müsteşarı düşürülmek isteniyor... Süreci esasdan bozan güç kim diye baktım. Savcının 7 Şubat MİT darbesi... Ben darbeyi sezdim. Cezaevi müdürüne "Hakan Bey'i yalnız bırakmamak gerekiyor" dedim. Sözlü, yazılı iletişime geçtim. Darbeyi önledim. MİT'i düşürseydiler, Türkiye'de tüm kaleler düşmüş olacaktı. (İmralı'da BDP'lilerle görüşme tutanakları)

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/26596-hakan-fidana-srail-korumasi.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive