Cemaat'in sızma girişimi devlet televizyonunda

Almanya’nın Leipzig kentinde Gülen cemaatinin Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) teşkilatına topluca üye olmaları ve kent parti yönetimine sızma girişimi Alman medyasına konu oldu.


Aylardır konu üzerinde araştırma yapan Alman Devlet Televizyon Kanalı ARD’de, konu ile ilgili 22 Ekim’de saat 21.45’de bir belgesel yayınlanacağı bildirildi.
ALMAN EĞİTİMCİ: GÜLEN CEMAATİ DEMOKRASİ DÜŞMANI BİR HAREKET
Leipzig’de  Alman eğitimci ve cemaatler konusunda uzman Solveig Prass, Gülen cemaatinin “demokrasi düşmanı bir hareket” olduğunu savundu.
Prass, bir televizyon kanalına verdiği demecinde Gülen cemaatini yakından tanıdığını belirterek, “Adeta izole edici, İslamcı, şovenist ve demokrasi düşmanı bir hareket. Bu cemaat, eşitliğe inanmamakta. Bu kadın-erkek arasındaki eşitlik olsun, farklı dinlere tolerans olsun… Bütün bu eşitlik anlayışını Gülen cemaatinde görmek mümkün değil“ diye iddialarda bulundu.
Almanya’nın birçok egitim kurumunda Gülen cemaatinin etkin olduğunu da hatırlatan Prass, Leipzig’de Gülen cemaatinin SPD’ye toplu üye olma girişimiyle, kent yönetimine onların sızmak istediklerini söyledi.
Işık Evlerini de eleştiren Prass, Almanya’da hemen hemen her eğitim sektöründe Gülen cemaatinin etkin olduğuna dikkati çekti.
Marburg Üniversitesi İslam Bilimcisi Prof. Dr. Ursula Spuler-Stegemann ise, Fethullah Gülen cemaatinin Almanya’da İslamcılık adına öncü bir rol üstlendiklerini öne sürdü.
Süheyla Kaplan – Almanya


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive