Hakan Fidan'a eleştirilerin iki amacı var



İranlı medya Türkiye’nin Suriye politikasına eleştirilerini sürdürüyor. Fars haber ajansı tarafından yayımlanan bir makalede ABD basınının MİT Başkanı Hakan Fidan’a yönelik iddialarına dikkat çekildikten sonra “Şu sıralarda Amerika’nın Türkiye’ye yönelttiği eleştirilerin iki amacı olduğu görülüyor. Biri Beyaz Saray’ı temize çıkarmak, ikincisi ise rahatsız eden Fidan’ı itibarsızlaştırmaktır” görüşü öne sürülüyor. 


ABD basınının Suriye’deki El Kaide’nin yükselişinin başlıca sorumluları olarak Hakan Fidan ve Başbakan Erdoğan’ı gösterdiğine işaret edildikten sonra Washington’a şu suçlamalara yöneltiliyor:
“Ancak kısa bir süre öncesine kadar Amerikalılar, El Kaide’nin Suriye’deki faaliyetlerini görmezlikten geliyor ve bilinçli olarak boyutunu küçümsüyorlardı. Washington’un tutumu, iki yüzlülük çünkü kısa bir süre önce El Nusra ile birleştiklerini açıklayan gruplara silah sağlamayı sürdürüyor.”
Türk hükümetinin El Kaide’ye bağlı gruplara “destek sağlamadığı” yönündeki açıklamalarına ise “hiç kimsenin inanmadığı” savunulan makalede Ankara’nın son yıllarda Suriye ile ilgili yürüttüğü politikanın, “tamamıyla başarısız olmakla kalmadığı aynı zamanda Türkiye’ye tehdit haline geldiği” iddiasına da yer veriliyor.
Makalenin son bölümünde de bu gelişmelerin Türkiye’nin NATO’daki stratejik ortaklarıyla ilişkileri bakımından bir “ders” oluşturabileceği belirtiliyor ve “Başkasının oyununu oynadığınızda oyunu kışkırtan tarafın tüm gaflarının sorumluluğu size yüklenebilir” de deniliyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive