'AKP El Nusra ile anlaştı'

El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi'nin Reyhanlı saldırısını üstlenerek AKP'yi tehdit etmesinin ardından, söylediklerini gerçekleştirebileceğini göstermek amacıyla Türkiye'ye 11 canlı bomba soktuğu iddia edildi

  
ABD'nİn Suriye politikasındaki değişiklikler ve El Kaide'ye karşı giriştiği operasyonla beraber sınır hattında cihatçı teröristleri destekleyen Türkiye sıkışmıştı. Sıkışıklığını çözebilme adına El Nusra’nın destek aldığı kanallarını kesmeye niyetlendiği iddia edilen Erdoğan Hükümeti, Kaideci teröristler tarafından 100'e yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısı sahiplenilerek, gerek görülürse benzer saldırıların tekrarlanacağı söylenerek tehdit edilmişti. Bu gelişmelerin ışığında ismini açıklamak istemeyen bir yetkili yaptığı açıklamada AKP'nin Türkiye’ye giriş çıkışı denetleyerek sınırlama kararı aldığını söyledi. Ancak El Nusra'nın 11 canlı bombacısını Türkiye’ye sokarak hükümeti uyarması üzerine AKP yetkilileri harekete geçerek Başbakanı ikna ettiler ve yollar tekrar açıldı. Bunun üzerine de El Nusra Türkiye’ye soktuğu canlı bombaları geri çekti.
İddiaya göre, Gaziantep otogarında 02.10.2013 tarihinde gündüz saat 15.00'da, MİT tarafından yakalanan Mardin / Ömerli 1983 doğumlu, bir canlı bomba sorgusunda, kendisiyle birlikte Türkiye’ye giren 10 kişi daha olduğunu açıkladı. Bunun üzerine MİT görevlileri, Başbakanlığın izni ile El Nusra ile doğrudan ilişki kurarak “bizim, sizin için düşüncemiz dün ne ise bugünde öyle. Desteğimiz devam edecek ve kapılardaki sıkıntı çözülecek” denildi. Ayrıca yakalanan canlı bombacının da serbest bırakılacağı taahhüdü verildi. Aynı gün canlı bomba olarak yakalanan şahsın da mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldığı belirtiliyor.
Operasyona katılan görevlilerin, üzerinde bomba düzeneği ile şahsı yakalarken, çevreye; “bu kişi kaçakçı ve üzerinde eroin var” dedikleri ve kalabalığın arasından apar topar alınarak sorguya götürüldüğü iddia ediliyor. Gerçekte yakalanan şahsın üzerinde TNT ve çantasında patlayıcı olduğu belirtiliyor.
Bilindiği gibi El Nusra ve El kaide örgütüne kısa bir süre için kapatılan sınır kapıları birkaç gün sonra tamamen açılmış ve geçişler eskiden olduğu gibi sıkıntısız yapılmaya başlamıştı.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/akp-el-nusra-ile-anlasti-h42960.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive