Esad'tan kimyasal saldırı açıklaması



Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, kimyasal silah konusunda "ABD hiçbir ciddi kanıt sunamadı. İngiliz parlamenterler de başbakanlarının yalanlarına inanmadılar" dedi. Kimyasal silahın terör grupları tarafından kullanıldığını belirten Esad, amacın Birleşmiş Milletler raporunu çarpıtmak olduğunu söyledi.


Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Yurt Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, kimyasal silah ve yabancı terör grupları hakkında konuştu.
Esad, kimyasal silah için "ABD hiçbir ciddi kanıt sunamadı. İngiliz parlamenterler de başbakanlarının yalanlarına inanmadılar" dedi.
Kimyasal silahı teröristlerin kullandığını belirten Beşar Esad, "Kimyasal saldırı, Birleşmiş Milletler denetçilerinin Suriye'ye ulaşmasından iki gün sonra kullanıldı. Amaçları da raporun Suriye Devleti'ne karşı çarpıtılması ve teröristlerden yana olmasıydı" diye konuştu.
Yabancı terörist grupların Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerden girdiğini anlatan Esad, "Önemli olan sayıları değil. Asıl mesele öldürdüğümüz teröristlerin yerine yenileri sınırlardan sokuluyor" dedi.
Beşar Esad, Suriye halkının yönetime verdiği destek nedeniyle, yabancı terör gruplarının Türkiye sınırına yakın bölgelerde sıkıştığını da kaydetti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive