‘Türkiye’nin Suriye’deki El Kaide gruplarıyla savaşı’

Deneyimli gazeteci Abdürrahman El Reşid, Türkiye ile ilgili çarpıcı bir analiz kaleme aldısozcu.com.tr El Arabiya haber kanalının genel müdürü Abdürrahman El Reşid Türkiye’nin El Kaide’ye bağlı gruplara top ateşi açmasını gazetesinde değerlendirdi. 


Reşid, Asharq al-Awsat gazetesinde çıkan ‘Türkiye’nin Suriye’deki El Kaide gruplarıyla savaşı’ başlıklı yazısında ‘Türkiye bugüne kadar görmezden geldiği gruplara ateş açmak zorunda kaldı’ yorumunda bulundu. ’Türkler daha önce erzak ve sığınma verdiği radikal İslamcı gruplara neden ateş açtı?’ sorusunu soran Reşid, Türkiye’nin son yaşanan gelişmelerde El Nusra ve Levant gibi oluşumların Esad’ı devirmekten daha öte amaçları olduğunu ifade ediyor. Türkiye’nin bu grupların en az PKK kadar ‘şeytani’ olduğunu anladığını belirten yazar, hükümetin bunu gözardı etme şansının kalmadığını da ekliyor. El Reşid’in bu konudaki benzetmesi ise bir hayli ilginç: Türkler kendilerini daha sonra sokacak bir akrep taşıdıklarının farkına vardı.
Reşid, ‘Askeri kapasitesini de göz önüne aldığımızda, Türkiye Suriye’deki krizi bitirmede büyük rol oynayacak. Fakat bu ancak radikal grupları topraklarından atıp destek çıkmaktan vazgeçerse ve gerçek muhalifleri desteklerse mümkün olabilir’ yorumunu yaparak yazısını sonlandırıyor.

http://sozcu.com.tr/2013/dunya/turkiyenin-suriyedeki-el-kaide-gruplariyla-savasi-392018/

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive