Herkes farkında, bir tek Davutoğlu göremiyor!



İngiliz yayın kuruluşu BBC, Suriye'de savaşan gruplar arasında giderek artan bir ağırlığa sahip el Kaide'ye bağlı örgütlerin, Türkiye açısından "sorun oluşturmaya başladığı" yorumunu yaptı. BBC, Şam kaynaklı haber analizinde "el Kaide tehdidinin boyutları" irdelerken Suriye'nin kuzeyindeki bazı noktaları ele geçirmesinin ardından "el Kaide'ninTürkiye'ye komşu olduğu" tartışmalarını alevlendirdiğine dikkat çekti.


Haberde, Suriye'de el Kaide'nin varlığını en son fark eden ülkelerden birinin Türkiye'nin olduğu belirtildi. BBC, mevcut tabloya bakıldığında El Kaide'nin Türkiye açısından 3 noktada sorun teşkil etmeye başladığını belirtti. BBC Türkiye açısından sorunları şöyle sıraladı:
Türkiye El Kaide'yi destekliyor
"-Türkiye'nin El Kaide'yi desteklediği yönündeki uluslararası görüş.
-Türkiye'nin güney sınırında devam eden El Kaide-ÖSO ve YPG savaşında Türkiye'nin taraf seçmek zorunda kalacağı eşiğe dayanması.
-Suriye'ye savaşmaya giden en az 500 Türk vatandaşının olduğu belirtiliyor. Bu savaşçılar Türkiye'ye yönelik eylemlerde birçok zahmetli süreci kolaylaştırabilir."
Türkiye-Suriye sınırında rant yapısı
Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamalarda duyurduğu, sayıları bin ila 3 bin arasında değişen kaçakçı gruplarıyla yaşanan çatışmalara dikkat çeken BBC, bu gelişmelerin Suriye'nin kuzeyinde bir rant yapısının oluştuğunu da ortaya koyduğunu savundu.
"Suriye krizi, Türkiye içinde mezhepçi bir bakış açısını ortaya çıkardı" diyen BBC, "Türkiye'de yaklaşan seçimlerle birlikte Türk dış politikasının başarısız olduğu noktaların kamufle edilmesi için bu makasın giderek açılmasına neden olabilecek söylemlerin kullanılması sınır komşusu olan el Kaide için daha uygun bir ortamın oluşmasına yol açabilir" iddiasında da bulunuyor

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive