Başbakan Erdoğan'a Pennsylvania'dan helikopter gönderildi



Başbakan Tayyip Erdoğan'a ikinci helikopter geliyor. Başbakanlık için Sikorsky tarafından özel olarak üretilen VIP helikopterin ikincisi, Pennsylvania'daki fabrikada yapılacak işlemlerin ardından bu ay sonunda teslim edilecek.


Saatte 300 km hız yapan helikopterle İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar yakıt ikmali yapmadan uçuş gerçekleşebilecek. Sabah gazetesinden Ceyda Karaaslan’n haberine göre, azami menzili 1000 km olan helikopter elektronik korumayla donatıldı. Yetkili personel dışında helikoptere kimse yanaşamayacak. Türkiye için özel olarak üretilen helikopter Cumhurbaşkanı Gül tarafından da kullanılacak
MUTFAĞI BİLE VAR
6-8 yolcu taşıma kapasitesine sahip, yatağa dönüşebilen koltuk, çalışma masası, banyo, lavabo ve mutfak bulunabiliyor. ABD'nin Pennyslvania Eyaleti Coatesville Kasabası'ndaki fabrikada üretilen helikopter gemiyle ABD'den yola çıktı. Yaklaşık 20 gün önce yola çıkan ve bir ayda Türkiye'de olacak helikopter 'EM-001' kuyruk numarası taşıyor. Helikopter Gölcük'e geldikten sonra Başbakanlık yetkilileri, korumalar ve pilotlar tarafından teslim alınacak ve Emniyet'in Ankara Gölbaşı'ndaki tesislerine getirilecek. Sikorsky firması, helikopteri özel güvenlikle korumalı olarak taşıyor. Beyaz ve kırmızı renklere boyama işlemi de Pennsylvania'daki fabrikada yapılan helikopterin test uçuşu geçen yıl 23 Nisan'da yapılmıştı. Helikopterlerin VIP donanımlarına Başbakanlık karar verdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive