Fethullah Gülen, ağlayan Erdoğan'a ne cevap verdi?



Seçim öncesi ağlamalarıyla sıkça gündeme gelen Recep Tayyip Erdoğan son olarak yine televizyon ekranında ulusa sesleniş yaparcasına ağladı.

Gözyaşlarını tutamayan Erdoğan, elbette insani bir duyguyu dışarı vurdu o an ama sandıkların yaklaşması da oldukça duygulandırıyor olmalı. Genel de benzer dönemlere denk geliyor bu duygu. Derler ya "Tamamen duygusal!"
Dinlediği şiir sonrası duygulanıp ağlayan Erdoğan'a hiç beklenmedik bir yerden mesaj geldi. Resmi hesabından tweet atan Fethullah Gülen herkesi şaşırttı.
“Hayatını gayri-ciddî yaşayanlarda kalbî hayat olamaz.. onların ağlamaları da ayrı bir yalandır.”
Erdoğan'ın ağlamasının ardından gelen bu sözlerin adresi oldukça açık. Son zamanlarda Cemaat - AKP çatlağı büyüğü yönünde haberlerin ardından gelişen bu olay durumu sert çekişmeler oluyor şeklinde yorumlanmasına sebep oldu.
Değiştirilip duran Türkiye gündeminde ilginç (!) bir şekilde zirveye tutunup kalan Erdoğan'ın ağlaması, Gülen'in tweet'inde duygudan ziyade yalancılık ile örtüştürülüyor.
Aynı hesaptan gelen başka bir tweet ise adresin daha netleşmesi konusunda adeta birinc dereceden delil gibi.
“Gelin, ittifak edemiyorsak da hiç olmazsa ihtilafa düşmeyelim veya aramızdaki meseleleri, farklılıkları büyütmeyelim...”
Bunun ardından nasıl gelişmeler oldu ki kapalı kapılar ardındaki Cemaat - AKP ilişkisinde
"Tilkilere kümes bekçiliği yaptırılmaz!"
tweet'i geldi?
Gel gitlerin çok yoğun olduğu açıkça belli olduğu Fethullah Gülen tweet'leri acaba AKP tarafından nasıl algılanıyor ve nasıl tepki gösterilecek? Seçim sandıklarının yaklaştığı şu dönemde bu durum nasıl sonuçlanacak? Muhalif partilerin Milli Hükümet İttifakı'nın gündemde olduğu zamanda acaba bu çatlak ne kadar büyür sorusunu da akla getiriyor elbet.


,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive