Daha önce de hayalet evde kalmış



YURT'un dün “Gülen'in hayalet evi” başlığıyla duyurduğu haber kamuoyunda ses getirdi. Gülen'in ABD'ye yerleşmeden önce de tapu kayıtlarında bile görünmeyen villada kaldığı ortaya çıktı.


Türkiye dün yine YURT'u konuştu. Reuters tarafından ilk kez görüntülenen Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'in villasıyla ilgili ayrıntılara ulaşan YURT, gündemi belirledi.
“Gülen'in hayalet evi!” başlıklı haber, kamuoyu ve sosyal medyada çalkalandı. Sosyal paylaşım sitesi twitter'dan ve facebook'tan on binlerce kişi “Gülen'in hayalet evi” ile ilgili yazılar yazdı. Pensilvanya'da hükümete ait, tapu kayıtlarında ve haritada bile yeri olmayan villada oturan Gülen, VIP (çok önemli kişi) statüsünde. Olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunan Gülen'in 1992, 1994, 1996 ve 1997'de ABD'ye gidişinde de bu villada kaldığı ileri sürüldü. Fethullah Gülen, 1999'da tam anlamıyla eve yerleşti.
ÖLENE KADAR OTURACAK
Yaklaşık 10 milyon dolar değerinde kaç odası, salonu ve banyosu olduğu bile bilinmeyen “hayalet ev”de kalan Gülen, istediği takdirde ölene kadar bu villada yaşayabilecek. Gülen'in ABD hükümeti tarafından neden bu kadar sıkı güvenlik önlemleriyle korunduğu ve hükümet nezdinde statüsü bilinmiyor.
Villayla ilgili herhangi bir fatura ödemesi yapmayan Gülen'in villası emlakçılar tarafından da bilinmiyor. Havuzlu, son derece lüks villanın 10 dönüm kullanım alanında ziyaretçilerin kalması için konuk evleri ve müştemilatlar bulunuyor.
Sosyal medyada ise bu haberin ayrıntılarıyla ilgili şu yorumlar yapıldı: “ABD ne kadar özen göstermiş bizim imama. Neden ki?”, “Fethullah Gülen'in kitap telifleriyle aldığı malikanesini gören Türk gençliği olarak kitap yazmaya başlıyorum”, “Fethullah Gülen'in yaşadığı mütevazi eve de bir bakın. Mazlum için, yoksul için sözde ağlayıp lüks içinde yaşıyor” ve “Güzel gülenler öldürülüyor, güzel gülenler hapiste, Fethullah Gülen'ler Pensilvanya'daki karargahında...”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive