Suudi Kralı’nın hediyelerini ne yapacak?



Erdoğan, darbe yapan Mısır Ordusu’na milyar dolarlar akıtan kraldan aldığı hediyeleri iade edecek mi?Cengiz Aldemir/Sozcu.com.tr İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 57 üye ülkelerinden birisinin de  Türkiye olduğunu ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  Darbe ve katliam yapan Mısır Ordusu’na milyar dolarlar akıtan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’tan almış olduğunuz hediyeleri bu zamana kadar neden açıklamadınız? Almış olduğunuz ve açıklamadığınız bu hediyeleri iade etmeyi düşünüyor musunuz? diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Ali Rıza Öztürk meclis başkanlığına sunduğu önergesinde, Başbakan Erdoğan’a  ” Sizin ve Hükümetiniz üyelerinin, her defasında Mısır’da yaşanan darbe ve katliamları lanetleyen, ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bu olayları kınamamasını eleştiren konuşmalar yapmasına rağmen, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Mısır Ordusu’nun yapmış olduğu darbe ve katliamı kınama bildirisi yayınlatmak için, neden toplantıya çağırmadınız?, Darbe ve katliam yapan Mısır Ordusu’na milyar dolarlar akıtan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın sürükleyici önderlerinden biri olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’un, Mısır’da yaşanan olayları kınamak için İslam İşbirliği Teşkilatı’nı toplantıya çağırmamanızda bir etkisi var mıdır?” diye sordu.
Öztürk,”İslam Birliği Teşkilatı üyesi olan 57 ülkeden kaçı Mısır’daki darbe ve katliamı kınayan bildiri yayınlamıştır? Bu ülkeler hangileridir?,sorularını da Başbakan Erdoğan yöneltti.
ERDOĞAN’A VE EŞİNE BAVULLARLA HEDİYE
Suudi Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Kasım 2007’de Türkiye’ye gelmişti. Bu ziyaret sırasında skandal görüntüler yaşanmış, protokoller altüst edilmişti. Gül, Kral’ı Esenboğa Havaalanı’nda uçağının kapısında karşılamıştı. Skandal bununla da kalmamış, Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullahı, ayağına giderek, kaldığı Swiss Otel’de ziyaret etmiş, Çankaya Köşkü protokolünde şimdiye kadar görülmemiş bir uygulamaya imza atmıştı. Gül’ün otel ziyaretinde, Başbakan Erdoğan da hazır bulunmuştu.
Cumhurbaşkanı’nın verdiği yemekte de Kral, Gül’e “Kral Abdülaziz Madalyası”, Erdoğan’a da “Abdülaziz Nişanı” sunmuş, Gül de “Devlet Şeref Madalyası”nı Krala takdim etmişti.
Kral’ın yanında getirdiği yüzlerce bavulda hediyeler olduğu, bu hediyeleri Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Gül’e verdiği belirtilmişti.



http://sozcu.com.tr/2013/gunun-icinden/kralin-hediyelerini-ne-yapacak.html

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive