ÖSO hafızlarına devlet töreni



Vali Veysel Dalmaz, Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye'de cihat ettiğini söyledi ve onlar için dua edilmesini istedi. Törene kamuflaj giyisilerle ÖSO militanları da katıldı


Özgür Suriye Ordusu militanlarına devlet töreniyle ödül verildi. Şanlıurfa'da Suriyelilerin barındığı çadırkentlerdeki Kuran Kursları'nda başarılı olan hafızlara ödülleri verildi. ÖSO bayrağı önünde yapılan törende devlet erkanı tam kadro katıldı.
Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde yapılan törene kamuflaj giyisilerle ÖSO militanları da katıldı. Hafızlar, ödüllerini kentteki mülteciler için atanan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın elinden aldı. Törene ayrıca Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Suriye Ulusal Meclis Üyesi Nureddin Gazi Mısırlı, Suriye Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammed Yesir El Müsadi ve bürokratlar ile Suriyeli sığınmacılar katıldı.
'Cihat edenler için dua'
Tören, Suriyeli Muhammed Mustafa'nın, Türk bayrağı önünde Kur'an okumasıyla başladı. Koordinatör Vali Veysel Dalmaz da ÖSO bayrağı önünde konuşma yaptı. Dalmaz, ÖSO için dua edilmesini istedi. Suriye üzerinde büyük devletlerin planları olduğunu söyleyen Dalmaz şöyle konuştu: “Yüce Mevladan dua ve niyazda bulunuyorum ki onların planları varsa Allah'ın da planı var. Suriye'de mücadele eden ve cihat eden çocuklarınız için elleriniz her zaman için duada olsun.” Dalmaz, dini bilgiler öğrenerek cehaletle mücadele edilebileceğini söyledi.
Suriye Alimler Birliği Genel Sekreteri, Dr. Muhammed Yasir El Musadi yaptığı konuşmada AKP hükümetine teşekkür etti.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 14:37 Aydınlık



,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive