Çetelere yapılan en büyük silah sevkiyatı: Türkiye üzerinden 400 ton cephane gönderildi



Reuters'a konuşan "muhalif" kaynaklar, Suriyeli çetelere bugüne kadar tek seferde yapılan en büyük silah sevkiyatının Türkiye üzerinden ülkeye hareket ettiğini kaydetti. 20 römork dolusu cephanenin 400 ton ağırlığında olduğu belirtiliyor.

Reuters'ın haberine göre, "muhalif" kaynaklar kimyasal iddialarının ardından muhaliflere destek amacıyla Türkiye üzerinden 400 ton ağırlığında cephanelik yardımının Suriye'ye gönderildiğini kaydetti.
Körfez ülkelerinin finanse ettiği belirtilen cephane teslimatının son 24 saat içinde gerçekleştiği ve muhaliflere ülkedeki çatışmaların başlamasından bu yana tek seferde yapılan en büyük silah yardımı olduğu belirtildi.
Türkiye'de ameliyat olduğu belirtilen Muhammed Salam isimli bir muhalif Reuters’a yaptığı açıklamada, Hatay’dan gelen silah dolu 20 römorkun Suriye'nin kuzeyindeki karargahlara dağıtıldığını söyledi.
Körfez ülkeleri ve Batı tarafından finanse edilen muhaliflerin silahlı çatı örgütü Yüksek Askeri Şura üyesi bir muhalif de, kimyasal iddiasının arkasından Türkiye üzerinden gelen silah yardımlarının arttığını doğruladı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive