Suriye'ye saldırmak için kanıt aramıyorlar!



Suriye'ye yönelik emperyalist bir operasyonun başını çekecek olan ABD, İngiltere ve Fransa, kimyasal saldırının olduğu ve bunu Suriye ordusunun yaptığı konusunda hemfikirler. Ancak bu ülkeler, Suriye'deki BM heyetinin araştırma sonuçlarını bile beklemek istemiyorlar. 

(soL - Dış Haberler) Suriye'ye yönelik askeri bir operasyonun başını çeken ABD, İngiltere ve Fransa'nın saldırı için BM ekibinin Şam'daki incelemelerini beklemeyebileceği konuşuluyor.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'deki "kimyasal saldırı"nın arkasındaki güçleri "cezalandırmaya" hazır olduklarını söylerken, bu saldırının arkasında Suriye yönetiminin olduğunu düşündüklerini de sözlerine ekledi. Hollande, Suriye muhalefetine olan askeri desteği de artıracaklarını kaydetti.
Hollande, "sivilleri koruma sorumluluğu"nun uluslararası hukuku geçersiz kılabileceğini, uluslararası hukukun zamana uygun olması gerektiğini belirtti.
İngiltere Başbakanı David Cameron ise, Dışişleri Bakanı William Hague'nin sert sözlerinin aksine, Suriye konusunda alınacak her türlü kararın "sıkı bir uluslararası çerçevede" alınması gerektiğini söyledi. Cameron, İngiltere parlamentosunun Perşembe günü "kimyasal saldırı" hakkında karar almak için toplanacağını belirtti. Başbakan, Suriye'ye yapılacak müdahalenin "özel" bir saldırı olacağını, İngltere'nin Ortadoğu'daki savaşın içine girmek gibi bir niyetinin olmadığını, ancak dünyanın Guta'dan sonra boş boş bakamayacağını söyledi
İngiltere ordusunun, Suriye'ye yönelik saldırı için acil durum planları hazırladığı da gelen bilgiler arasında.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive