Para konuşur: Amerikan askerleri uyuşturucu çetelerinin emrinde!


Meksikalı uyuşturucu kartelleri, Amerikan askerlerinden nakit ya da uyuşturucu karşılığında 'gangsterlik' öğreniyor.
(soL-Dış Haberler) Fox News'e konuşan uyuşturucu kartelleri; yıllardır devlet yetkililerine, eski kartel üyelerine ve düşmanlarına suikast için, Amerikan kolluk kuvvetlerine yüzbinlerce dolar ödediklerini itiraf etti.
"Son 8 yıldır askeriye içinde kalıcı bir çete sorunu gelişti" diyen STRATFOR Başkan Yardımcısı Fred Burton, kartellerin, çatışma deneyimi olan, uzman askeri personelle kurduğu ilişkisinin endişe verici boyutlarda olduğunu belirtti.
Nisan 2011'da FBI, uyuşturucu çeteleriyle bağlantısı olan 53 askeri personelini ifşa etmiş, aynı dönemde Meksika sınırındaki suç oranında bir artış gözlenmişti.
Bir Amerikan askeri olan Michael Apodaca, 2009'da emniyet için çalışan bir muhbiri 5000 dolar karşılığında öldürmeyi kabul etmiş, yakalandığında ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.
ABD ordusu, çetelere sempatik görünebileceği korkusuyla dövmeleri olan kimselerin başvurusunu kabul etmiyor. FBI, her yıl artan sayıda üyesinin sivilleri kaçıran ve kafalarını keserek öldüren Los Zetas çetesine katılacağından endişe duyuyor.

haber.sol

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive