Dışişleri "gitmeyin" dedi o gidiyor



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri, gazeteciler ve iş adamlarından oluşan bir heyetle bugün Irak’a gidiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP milletvekilleri Faruk Loğoğlu, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Ali Özgündüz, Hurşit Güneş, Akif Hamzaçebi, Veli Özdemir ve Candan Yüceer eşlik edecek.


Dışişleri Bakanlığı’nın “güvenlik riski” uyarısına rağmen Başbakan Nuri el Maliki’nin konuğu olarak Irak’a giden Kılıçdaroğlu, havaalanında basın açıklaması yaptı.
"Komşumuz Irak'a tarihi ziyaret gerçekleştiriyoruz" diyen Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
"Irak'ın bütünlüğüne saygılıyız. Ekonomik ticari ve siyasi ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. CHP iktidarında insan hakları demokrasi konularında neler yapacağımızı anlatacağız. Türkiye bölgede barış istiyor. Komşularıyla iyi geçinmek istiyor. Irak'ta bunu anlatacağız"
HANGİ GAZETECİLER İZLEYECEK
Irak gezisini gazeteciler Ahmet Hakan, Utku Çakırözer, Ceyda Karan, Hüsnü Mahalli, Koray Çalışkan, Rafet Ballı, Nuray Mert ve Ahmet Takan da izleyecek.
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı olarak yaptığı, ’Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği’nin belli bir kapasitesinin bulunduğu ve kalabalık bir heyet için tahsisi edebileceği imkanlara sahip olmadığı’ uyarısına rağmen "Çok ciddi risk olsa bile Irak’a gitmekte kararlı olduğunu" söylemişti.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive