İran: Suriye'ye müdahalenin ilk kurbanı İsrail olur



İran Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi lideri, Suriye'nin İsrail'deki stratejik noktaları vuracak gücü olduğunu hatırlatarak, "Bu ülkeye yönelik bir saldırının ilk kurbanı İsrail olur" dedi. 

İran Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Hüseyin Şehülislam, Suriye'ye yönelik saldırı tehditlerinin Batı'nın "propaganda jestleri" olduğunu söyleyerek, bunun son zamanlarda ağır kayıplar veren Suriye muhalefetine destek amacı taşıdığını ileri sürdü.
Batı ülkelerinin ve özellikle de ABD'nin temel amacının Suriye'yi yok etmek ve onun İsrail'e karşı savaşındaki gücünü azaltmak olduğunu söyleyen Şeyhülislam, "Suriye'ye bir saldırı gerçekleştirdiği takdirde bunun ilk kurbanı Siyonist rejim olur. Çünkü Suriye ordusunun işgal altındaki topraklardaki stratejik noktaları vurmaya gücü var" dedi.
Rusya'nın tavrına da değinen Şeyhülislam, Suriye ile Rusya'nın müttefik olduğunu ve Tartus limanındaki varlığının Rusya için zorunlu olduğunu söyledi. Milletvekili, aynı zamanda Rusya'nın Libya'da düştüğü hatayı yeniden tekrarlamayacağını da umduğunu belirtti.
Şeyhülislam, kimyasal silah iddialarının da, Suriye yönetiminin askeri ve politik başarıları nedeniyle ortaya atıldığını savundu. Şeyhülislam, Suriyeli muhaliflerin Cenevre konferansını, ellerinde hiçbir başarı olmadığı için iptal etmeye çalıştıklarını vurguladı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive