ESAD: ABD SALDIRIRSA BAŞARISIZ OLUR



Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, kimyasal silah iddialarının politik amaçlı olduğunu ifade ederek, askeri müdahale senaryoları hakkında, "ABD'yi önceki savaşlarda olduğu gibi başarısızlık bekliyor" dedi.

Rusya’nın Izvestia gazetesine konuşan Beşar Esad, “Eğer ABD askeri operasyon düzenlerse, Vietnam’dan bugüne kadar başlattığı tüm savaşlarda olduğu gibi onu başarısızlık bekliyor” dedi.
Ordunun kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialara da yanıt veren Beşar Esad, "Önce itham edip sonra kanıt toplamaya çalışmaları bir saçmalık. Saldırıdan iki gün sonra delil toplamaya başladıklarını duyurdular. Ordunun isyancıların kontrolündeki bir bölgeye saldırdığı iddia edilse de, gerçekte o bölgede ordu ve silahlı gruplar arasında net bir cephe çizgisi yok. Hükümet kendi birliklerini de konuşlandırdığı bir bölgede kimyasal silah ya da başka kitle imha silahlarını nasıl kullanabilir? Bu mantığa aykırıdır. Dolayısıyla bu iddialar politiktir ve devletin teröristler üzerinde sağladığı üst üste zaferlerden kaynaklanmaktadır" dedi.
Askeri müdahale olasılıklarıyla ilgili konuşan Esad, "ABD'yi, Vietnam'dan bugüne kadar başlattığı savaşlarda olduğu gibi başarısızlık bekliyor. ABD birçok savaşta yer aldı ancak savaşları başlatmasına neden olan politik hedeflerine hiçbir zaman ulaşamadı" diye konuştu.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive