Barzani'nin rüyası gerçek oldu!



Barzani, Erdoğan'ın ilk kez kendisini tanıtırken, "Kürdistan" ifadesini kullanmasının çok hoşuna gittiğini ve bunun önemli bir adım olduğunu söyledi


Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak Diyarbakır'daki programlara katılan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Erdoğan'ın ilk kez kendisini tanıtırken, "Kürdistan" ifadesini kullanmasının çok hoşuna gittiğini ve bunun da önemli bir adım olduğunu söyledi.
Diyarbakır'da hafta sonu Başbakan Erdoğan'ın devatlisi olarak gelen ve bazı görüşmeler gerçekleştiren Mesut Barzani, TRT'nin Kürtçe yayın yapan TRT 6 kanalına açıklamalarda bulundu. Barzani, daha önce defalarca havaalanına geldiği Diyarbakır şehir merkezine ilk kez girdiğini ifade ederek, "Her Kürdün gönlünde olduğu gibi benim gönlümde de Diyarbakır aziz bir kenttir, önemli bir kenttir" dedi.
'Kuzey Irak demek doğru değil!'
Başbakan Erdoğan'ın toplu açılış töreninde kendisini tanıtırken, "Kürdistan" ifadesini kullanmasını da değerlendiren Barzani, "Başbakan'ın 'Kürdistan' demesinden çok hoşlandım, Çünkü Irak Anayasası'nda da adı Kürdistan bölgesidir. Kuzey Irak demek doğru değildir. Bu da bir adımdır, Başbakanın attığı bir adımdır. Bu bizi daha da yakınlaştıracaktır" dedi.
Başbakan ile görüşmelerini de değerlendiren Barzani, görüşmede esas olarak "çözüm süreci"ni konuştuklarını, bunun yanı sıra Türkiye ve Kuzey Irak bölgesi ve Türkiye-Irak ilişkileri ile Suriye'yi konuştuklarını da söyledi. Barzani, Türkiye ile petrol ve doğal gaz konusunda yaptıkları çalışmaların Irak anayasasına göre yaptıklarını ileri sürdü.
Türkiye'den ayrıldı
Barzani ve Şivan Perwer beraberindeki heyetle birlikte dün Türkiye'den ayrıldı. Barzani'yi Habur Gümrük Kapısına kadar gelen AKP Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül uğurladı.
'Diyarbakır'da Kürdistan bayrağını rüyamda görsem inanmazdım'
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Diyarbakır'a gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Diyarbakır Belediyesi'ni ziyaretinde "Bir gün Diyarbakır'da Kürdistan bayrağıyla karşılanacağımı rüyamda görsem inanmazdım" dedi.
Barzani, Şivan Perver ve beraberlerindeki heyet önceki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, görüşmede Barzani, "Biz 100 yıllık mücadele ettik, meşru olmayan yollara sapmadık. Bir gün Diyarbakır'da Kürdistan bayrağıyla karşılanacağımı rüyamda görsem inanmazdım. Ama Kürdistan'da, Amed'de Kürdistan bayrağıyla karşılandım" dedi. Barzani'nin sözleri AKP'nin "Hayaldi, gerçek oldu" seçim sloganını hatırlattı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive