El Tevhid lideri Antep'te öldü



Suriye'de İslamcı gruplardan El Tevhid Tugayları'nın lideri Abdulkadir Salih, Halep'e düzenlenen bir hava saldırısında yaralandıktan sonra getirildiği Türkiye'de hayatını kaybetti. Başkent Şam'da da ise bir askeri üsse saldırı düzenlendiği öne sürüldü. Patlamada dördü general 31 asker öldüğü iddia ediliyor.


El Tevhid'den yapılan açıklamada, "Abdulkadir Salih'in şehit olduğu" ifade edildi. Salih perşembe günü düzenlenen saldırıda yaralanmıştı.
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Esad rejimi tarafından Salih'in başına 200 milyon dolar ödül konmuştu. Salih’in ağır yaralandığı saldırıda El Tevhid Tugayları İstihbarat Şefi Ebu Tayyip ölmüştü.
ASKERİ ÜSSÜ SALDIRI İDDASI
Suriye'de muhalefet grupları Şam yakınlarında bir kışlaya düzenlenen bombalı saldırıda otuzu aşkın askerin öldüğünü söylüyor.
BBC'nin haberine göre ölenlerden dördü general rütbeliydi. Binada çok büyük bir patlamanın meydana geldiği ve tamamen çöktüğü söyleniyor.
Suriye devlet televizyonunda saldırıyı doğrulayan bir haber yer almadı. Suriye hükümetinden de henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive