CHP'li Aksünger NSA'dan yönetilen casusluğun peşinde



ABD'nin Türkiye'yi de dinlediğinin ortaya çıkmasından sonra Ankara'daki NSA merkezine girmek isteyen CHP'li Aksünger içeri alınmadı. NSA'nın Meclis'e yanlızca 1 km uzaklıkta olması dikkat çekti
CHP Milletvekili Erdal Aksünger'in, ülke liderlerini dinleme skandalıyla gündeme gelen ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Ankara'daki mekezi'ne girişine izin verilmedi.


NSA'nın Fransa, İspanya ve Almanya gibi pek çok ülkede siyasi liderlere kadar telefon dinlemesi yaptığının ortaya çıkmasının ardından, ajansın Türkiye'deki faaliyetleri hakkında dinleme iddialarını TBMM'de gündeme getiren Aksünger, ABD'nin Ankara'daki bu merkezine girmek istedi, fakat başaramadı. Aydınlık'a açıklama yapan Aksünger, durumun Türkiye'nin güvenliği açısından vahim bir tablo yarattığını vurguladı ve şunları söyledi:
TBMM'ye 1 km uzaklıkta
"Bu faaliyetlerin yürütüldüğü iddia edilen merkez Eskişehir yolu üzerinde ve Meclis'e sadece 1 km uzaklıkta bulunuyor. Büyük olasılıkla perşembe günü milletvekili arkadaşlarımızla birlikte tekrar gideceğiz. Yasama organına bu derece yakın bir adreste ne gibi işler yürüyor soracağız. Bir ülkenin milli güvenliğini ortadan kaldıran bir casusluk faaliyeti karşısında AKP'nin sessizliği kabul edilemez.
ABD tarafından dinlemelerin ve birtakım gizli faaliyetlerin ODC ofisinden yönetildiği iddiası 2003 yılında gazetelerde yer almıştı. Olay burada görev yapan bir eğitim subayının haklarını alamadığı gerekçesiyle açtığı tazminat davasıyla güdeme gelmişti. O zaman ortaya çıkan belgelerdeki bilgileri Meclis'te geçen sene kurulan Böcek Komisyonu'nda dile getirdim. Hatta MİT'ın ve Emniyet istihbaratının tepe isimleriyle komisyon adına görüştük ve bu iddiaları sorduk. Her iki kurumdan gelen yanıt "Konu hakkında bilgimiz yok" şeklinde oldu. Gerçekten bilinmiyorsa ve hiç araştırılamıyorsa "üstünü kapatın diyen" birileri var demek; yok eğer biliniyor ve açıklanmıyorsa o zaman da istihbarat birimleri casusluğu yasama organından saklıyor demektir. Akıllara Türkiye'de siyasilerin ve bürokratlarının gizlice dinlenmesi geliyor. O zaman basına servis edilen kasetlerin "bu merkezden mi dinlenerek üretildiği" sorusunun üzerine gidilmelidir.
Avrupa bu iddialarla çalkalandı Türkiye'de de siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin bu konuda halkı ayaklandırması gerekir. Bizler miletvekili olarak bu konu aydınlanana kadar araştırmaya devam edeceğiz."
Osman Erbil

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive