Cihatçılar: Erdoğan bizim babamız



Kilis'in Öncüpınar ilçesinde konuşlanan öldürdükleri Suriye askerinin ciğerini çıkartarak yiyen cihatçılar, Başbakan Erdoğan'a "duacı olduklarını", onun kendilerinin "babası" olduğunu söylüyorlar.PaylaşTweet  KİLİS- Financial Times'tan Daniel Dombey'in, Kilis'in Öncüpınar ilçesindeki yabancı cihatçılarla yaptığı görüşmelerde çarpıcı iddialar yer alıyor.


Dombey, Suriye sınırında Nasır isimli bir kaçakçının kendisine Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı El Kaide'cilerin kaldığı evi gösterdiğini belirtiyor. Haberde, Muhammed isimli bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanı, IŞİD'ın dışarıdan yüklü paralar aldığını, kendilerinin Suriye ve Türkiye'de ağaç altında yatmak zorunda olduklarını söylüyor. Muhammed'e göre, IŞİD'cılar Libya, Pakistan ve Çeçenistan'dan geliyorlar; bağımsız devletlerini kurmak istiyorlar.
'MİLİTANLAR HER YERDE'
Dombey, 60 bin kişilik Reyhanlı'da 78 bin "mülteci" olduğunu söylerken, tedavi olmak için gelen yaralı militanların ilçede her yerde görülebildiğini kaydediyor.
Haberde militanların Türkiye'ye yalnızca tedavi için değil, dinlenmek, güç toplamak ve yeniden organize olmak için de geldikleri belirtiliyor.
Humus kökenli 4 Faruk Tugayı militanının bulunduğu eve giren muhabir, duvarda Suriye muhalefetinin, Türkiye'nin ve siyah cihat bayrağının asılı olduğunu söylüyor.
Daha sonra bu dört cihatcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, kendilerine Suriye'ye rahat geçiş imkanı sağladığı için övüyor. Bundan sonra olanlar ise şöyle:
Ebu Mahir isimli bir cihatcı, "Babamız kim? Babamız kim?" diye soruyor. Diğer militanlar ise cevaplıyor: Babamız Erdoğan, ona duacıyız!
İsa isimli başka bir militan ise, Erdoğan'ı "elinde Kuran taşıyan tek Müslüman lider" olarak nitelendiriyor.
Faruk Tugayı, öldürdüğü askerin ciğerini yiyen Ebu Sakkar isimli teröristin de bağlı bulunduğu bir ÖSO çetesi.
VAHŞET SADECE EL KAİDE'DEN GELMİYOR
Haberde dikkat çeken noktalardan bir tanesi de, Suriye'deki çete vahşetinin yalnızca El Kaide ve uzantısı örgütlerden gelmiyor oluşuna değinilmesi.
Reyhanlı'da bulunan ve Liva el-Hak'a bağlı Hani isimli bir militan, Financial Times muhabirine bir Alevi köyündeki Alevileri nasıl köyden "temizlediklerini" duygusuz bir biçimde anlatıyor.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive