TIR dolusu roket başlığını teslim alacak kişi kim?



Adana ve Konya'da ele geçirilen 953 havan topu başlığının kilit ismi Heysem Topalca sırra kadem bastı. Emniyet daha önce “Hatay’da gözaltına aldık” dediği kaçakçı Heysem Topalca’nın arandığını açıkladı


Adana ve Konya’da üretilen 953 adet roket başlığı ile 10 adet roket rampasının El Kaide için sipariş verildiği, atölye bulma ve nakliye işini ise Heysem Topalca isimli Suriyeli bir şahıs tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
Adana da uyuşturucu sevkiyatı ihbarıyla tesadüfen ele geçirilen 953 adet roket başlığı ve 10 adet rampasını taşıyan TIR şoförü, taşıma işini veren kişinin Heysem Topalca olduğunu söyledi. Bu ifadeler üzerine harekete geçen polis, TIR şoförüne yükü teslim eden Heysam Topalcı'nın Yayladağı’nda Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampta kalan Suriye uyruklu Haısam Toubaljeh olduğunu tespit etti ve gözaltına alındığını duyurdu.Ancak emniyet son açıklamasında “Topalca aranıyor” dedi.
SURİYE'DE TABUR KOMUTANI
Hatay ve yakın bölgelerde gerçekleşen pekçok eylemde adı geçen Heysem Topalca'nın, Suriye'nin Türkmendağı bölgesinde faaliyet gösteren Bayır-Bucak Türkmen Taburu isimli örgütün de yöneticisi olduğu belirtiliyor. Cihatçılarla bağlantıları bilinen ve El Kaide adına bölgeye sevkiyat yapan Topalca'nın, Suriye'nin sınırdaki Şabanca karakolunu basıp 8 kişiyi öldürdükten sonra burayı üs haline getirdiği biliniyor.
EL KAİDE BAĞLANTISI
Topalca'nın, Suriye'nin El Kaide'ye bağlı El Nusra örgütü ile yakın bağlantıda olduğu ve örgüt içinde bir tugayı yönettiği, Türkiye'ye de sık sık gelerek silah ve mühimmat sevkiyatını organize ettiği bildiriliyor. Topalca'nın havan mermilerinin üretimi görevini verdiği Adana'daki atölyenin sahibi Eyüp Baksi’nin de El Kaide ile bağlantısı olduğuna dair emniyette kayıt olduğu iddia ediliyor.
ADINI HERKES BİLİYOR
Heysem Topalcı'nın adı, bölgede kaçakçılık yapan herkes tarafından biliniyor. 11 Mayıs 2013 tarihinde 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan Reyhanlı patlamasının zanlılarından Y.Nazik ve M.Gezer, gazetemize 18 Temmuz'da yaptıkları açıklamada Topalca'nın kendilerini tuzağa düşürdüğünü söylemişti. Zanlılar, "Topalca ile zaman zaman Reyhanlı'dan mal geçirmek için işbirliği yapıyorduk" demişti.
REYHANLI’DA ADI GEÇİYOR
Y.Nazik, Topalca'nın eskiden beri kaçakçılık yaptığını ve cihatçılarla çok sıkı ilişkiler içinde olduğunu belirterek şunları söylemişti: "Hem Reyhanlı bölgesinden hem de Yayladağı'ndan geçiş yapabiliyor. Biz cihatçılarının hakim olduğu Reyhanlı’ya yanaşamıyoruz bile. Bize yıkılan minibüsler, kaçak için depolarını büyüttüğümüz sıradan araçlar. Onlar patlayan araçlar değil, patlama olacağı yere bırakılmış araçlar.”
Ayrıca Heysem Topalca’nın Samir Düver isimli Lazkiyeli bir genci kaçırarak Türkiye’ye getirdiği ve ailesinden fidye almasına rağmen semir Düvenci’yi serbest bırakmayarak öldürdüğü, cesedini ise Yayladağı sınırında bir yere gömdüğü iddia ediliyor.
NEDEN YAKALANAMIYOR?
Emniyet’in ‘kaçakçı’ olarak takibi altında bulunanHeysem Topal, Reyhanlı zanlılarının ifadesinde geçmesine, Suriye-Türkiye arasında mekik dokumasına rağmen neden yakalanamadığı bilinmiyor.Topalca’yı kimin koruduğu ise kocaman bir muamma.
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ HASAN AKGÖL'DEN SORULAR
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, son günlerde tesadüfen ortaya çıkan ve Suriye’deki cihatçılara giden lojistik malzemelere dikkat çekerek “Sevkiyatla ilgili adı Heysem Topalca’yı kim koruyor” dedi
CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye'ye sevkedilmek üzereyken 'tesadüfen' ortaya çıkan lojistik malzemelere dikkat çekerek Heysem Topalca'nın hâlâ yakalanamamış olmasına dikkat çekti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akgöl, "Türkiye Ortadoğu'daki cihatçı terör örgütlerinin lojistik üssü müdür" diye sordu.
İSTİHBARAT İHBARI MI?
Geçtiğimiz haftalarda 3 TIR'a farklı bir ihbarla yapılan operasyonda ele geçirilen kimyasal dolu varillerin üniversitelere inceletilmek yerine AFAD'a teslim edilmesine de dikkat çeken Akgöl, taşıyan TIR da uyuşturucu ihbarıyla ortaya çıktı. İhbarı yapanlar 'silah yüklü' deseydi operasyon yapılmayacak mıydı" dedi.
TIR'la birlikte yakalanan kişilerin ifadelerinin, Türkiye'de kayıtdışı atölyelerde silah üretimi yapılarak Suriye'ye sevkedildiğini ortaya koyduğunu da belirten Akgöl, "Adana Narkotik Şube'ye yapılan uyuşturucu ihbarı, bizim istihbarat birimlerimizce yapılmamış ise, kim ya da hangi gizli servis tarafından yapılmıştır?" diye sordu.
‘NEDEN İFADEYE ÇAĞRILMADI?’
Akgöl, sorularını şöyle sürdürdü: Mühimmatı yükleten Heysem Topalca kimdir ve gözaltında mıdır? Terörle mücadele ekiplerinin takibinde olduğu açıklanan Topalca nasıl yakalanamıyor? İsmi, adresi kollukça bilinmesine rağmen sanıkların çarpıcı ifadelerine rağmen Reyhanlı saldırısı ile ilgili olarak neden ifadeye çağrılıp dinlenmiyor? Heysem Topalca kimi birimler tarafından korunmakta mıdır?”

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive